vissza

XII. Kálmán Imre Emléknapok

XII. Kálmán Imre Emléknapok
2019. október 24. csütörtök 17.00- 2019. október 29. kedd 19.30 Kálmán Imre Kulturális Központ, több helyszínen

Tisztelt Közönségünk!

Tizenkét évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal egy háromnapos fesztivál megrendezésére vállalkoztunk, mely az elmúlt években majdnem egy hetes rendezvénnyé nőtte ki magát. A siófoki születésű, világhírű zeneszerzőnk innen indult a világsiker felé. Így ezzel a programsorozattal tiszteletünket tesszük munkássága előtt, melyben évről évre törekszünk újdonságokat és minőségi programokat kínálni.
 

2019. október 24. csütörtök 17.00
Operettcsillagok kint és bent – kiállításmegnyitó
A kiállítás anyaga a Veszprémi Petőfi Színház tulajdona, mely a II. Rátonyi Róbert Operettfesztiválon került bemutatásra.
Rátonyi Róbert mellett Honthy Hanna, Zentai Anna, Latabár Kálmán, Feleki Kamill és Németh Marika egykori fellépőruhái gazdagítják az Operettcsillagok című kiállítás anyagát.
A kiállítás ingyenesen megtekinthető november 12-ig.
2019. október 25. péntek 19.00
Kálmán Imre Kulturális Központ, színházterem
NÍVÓT PRODUKCIÓ
Dédelgetett álmaim
Kállai Bori önálló estje

Csaknem húsz nagysikerű debreceni év után, a nyolcvanas évek közepén ment Budapestre, hogy tévé szereplések, az Interoperett nagy koncertjei, valamint külföldi vendégszereplések sorozata után, szélsebesen íveljen fel pályája, amely a Budapesti Operettszínház hívása nyomán jutott mostanra csúcsára. Kállai Bori, jubileumi önálló estjén, énekkel, tánccal és prózával emlékszik vissza a megtett útra. Mindarra, ami megvalósult, és arra is, ami nem. Felidézi „dédelgetett álmait”…
Közreműködik: Fonyó Barbara és Berkes János

Belépő:
Siófok kártyával: földszint: 2.000 Ft, erkély: 1.700 Ft, elővételben: földszint: 2.500 Ft, erkély: 2.200 Ft
2019. október 26. szombat 19.00
Kálmán Imre Kulturális Központ, színházterem
Operettkirály
Orfeum Vándorszínpad
Kálmán Imre életét bemutató nagyoperett

Ebben az operettben felcsendülnek a legismertebb Kálmán-melódiák,és kissé rendhagyó módon a fellépő művészek egyénenként több szerepet is alakítanak.
A színdarab Kálmán Imre életét mutatja be, hiteles, megtörtént események alapján. Az előadás külföldön már nagy sikert aratott, Magyarországon csak az Orfeum Vándorszínpad társulatának előadásában látható, ez egyedülálló a magyar operett jelenkori történetében.
Közreműködik: Oszvald Marika, Berkes János, Birinyi Mónika, Fonyó Barbara, Kokas László, Bálint Csaba, továbbá az Orfeum Vándorszínpad tánckara és zenekara

Belépő: Siófok kártyával: földszint: 3.300 Ft, erkély: 3.000 Ft, elővételben: földszint: 3.600 Ft, erkély: 3.300 F
2019. október 27. vasárnap 10.00
Kálmán Imre Kulturális Központ, színházterem
NÍVÓT PRODUKCIÓ
Operettina - Egy csont és más semmi
gyermekoperett

Rossini: Hamupipőke és Mozart: Varázsfuvola c. operája ihlette gyermekelőadásunkat, melynek különlegessége, hogy az opera mesevilágába repíti a kicsiket és szüleiket.

Gyermek belépő: 1.000 Ft, felnőtt belépő: 1.500 Ft2019. október 27. vasárnap 19.00
Kálmán Imre Kulturális Központ, színházterem
NÍVÓT PRODUKCIÓ
Hungarikum a javából – operett gálakoncert

Köztudott, hogy a magyar operettet felvették a hungarikumok listájára.
 A „Hungarikum a javából” egy fergeteges, andalító, tüzes, álomvilágba repítő operett estet ígér Önöknek élő zenekarral és táncosokkal.
Közreműködik: Oszvald Marika, Sáfár Mónika, Teremi Trixi, Vadász Zsolt és Kiss Zoltán

Belépő
: Siófok kártyával: földszint: 3.300 Ft, erkély: 3.000 Ft, elővételben: földszint: 3.600 Ft, erkély: 3.300 Ft
2019. október 28. hétfő 19.00
Kálmán Imre Kulturális Központ, Teátrum kávéház
Egy a szívem, egy a párom

Zenés utazás Lukács Anitával és Vadász Zsolttal, a Budapesti Operettszinház művészeivel és a Sturcz Small Band Zenekarral! Világkörüli utazásra invitáljuk a nézőket! Kálmán Imre legszebb dallamainak szárnyán ellátogatunk a Európa, Ázsia és Amerika nagyvárosaiba, ahol a híres zeneszerző melódiái felcsendültek és felcsendülnek mai is. A zenés utazás közben beszélgetünk színházról, muzsikáról ,szerelmekről, vágyakról, boldogságról. Kérjük tartsanak velünk erre a különleges hangulatú kirándulásra az operett világába!

Belépő: 1.500 Ft2019. október 29. kedd 18.00
Kálmán Imre Kulturális Központ, Teátrum kávéház
NÍVÓT PRODUKCIÓ
Tehetséggel Sáfárkodók
Sáfár Mónika kulturális talk-show műsora zenés körítéssel
Vendég: Oszvald Marika

Mivel foglalkozik a művész szabadidejében? Hogyan sáfárkodik a tehetségével? Hogyan él a hétköznapokban? Megtudhatja talk-show műsorunkból, amelyben Sáfár Mónika faggatja művész kollégáit múltjukról, jelenükről, művészetükről, pályájukról és mindennapjaikról. Egy óra zenével, énekkel, hangszerrel, verssel, titkokkal. Tartalmasan, értéket közvetítve.

Belépő: 1.500 Ft

SZÉP kártya elfogadóhely