vissza

Helka-bérlet 3-4. osztály részére

Helka-bérlet 3-4. osztály részére
Kálmán Imre Kulturális Központ

A Mirr-Murr-bérlet helyett HELKA-BÉRLET előadásai szerdánként 14.00-kor kezdődnek.

 

2019. november 27.
80 nap alatt a Föld körül

Budapest Táncszínház
táncjáték

A méltán világhírű mű szereplői, története, tematikája és mondanivalója örök törvényű emberi tulajdonságokról mesélnek. A főhős, Phileas Fogg, pozitív tulajdonságai, mint a humanizmus a becsület az adott szó és az egészséges versenyszellem olyan emberi tulajdonságok melyre gyermekeinket és ifjúságunkat nap mint nap tanítani kell. A föld körüli út során különböző kultúrákat, életszituációkat és a mi feldolgozásunkban változatos táncokat mutat be a darab a nézőknek. A tánc kitűnő kifejezési forma, a mozdulatok egyértelműen érzékeltetnek egyetemes érzelmeket, mondanivalót. A tánc nonverbális nyelve segít bemutatni a világ változatosságát, a kulturális sajátságokat, közös emberi értékeket. A mese végén, mint ahogy az kell, győz a jó. Kiderül, hogy a cél maga a megtett út és minden lehetőség közül győz a szerelem, melyre főhősünk egy indiai hercegnő személyében talál.

Az előadás hossza 60 perc egy részben.2020. január 8.
Kincskereső kisködmön

Turay Ida Színház
színdarab

Móra Ferenc varázslatos művének témája végső soron az emberi élet.
Hősies küzdelem, naponként megújuló harc a szegénység és a szomorúság ellen. Egy művészi önéletrajz. A főhős a kis Gergő, akinek a világra való rácsodálkozásai, töprengései, az álombeli tündérek, vajákos öregek, a gyöngéd és bölcs szülők, a kudarcok és felismerések irányítják az életét. Lassan megtanulja, megérti a kimondatlan tanítást, hogy a varázstündér amely az életet széppé és boldoggá teszi, a becsület és a szeretet.

Az előadás hossza 60 perc egy részben.2020. február 19.
Mese a Napkirályról és a Holdkirálynőről
avagy hogyan született a Csillagszemű

Magyar Népmese Színház
mesejáték

A Napkirály és Holdkirálynő birodalmára sötétség borul. Csak akkor törik meg az átok, ha a királyi pár útra kel és isznak az élet vizéből.. Az örökké veszekedő király és királynő külön-külön indul útra szolgálóikkal. Rengeteg kalandba keverednek, míg a próbára tevő út végén, egymásra találva együtt vetnek véget a sötétségnek.

Az előadás hossza 55 perc egy részben.2020. március 18.
Állati sztori

Magyarock Dalszínház
zenés mesejáték

A mesékből ismert rengetegben nagyon sokféle állat él, akik mind emberi tulajdonságokkal rendelkeznek, s ennek köszönhetően egy apró félreértésből hatalmas kalamajka keveredik. A bonyodalmak közepette titokozatos idegen is érkezik az erdőbe, aki felbolygatja az ott lakók életét. Vidám, kalandos történet a mesékből ismert rengetegben, kicsit másképp, mint várnánk.

Az előadás hossza 55 perc egy részben.2020. április 22.
Gyerekrablás a Palánk utcában (1985)

filmvetítés

Lajcsiék szülei elváltak, és a mama holnap feleségül fog menni Állókígyóhoz, akit Lajcsi nem szeret. A fiú ezért barátaival elraboltatja önmagát. A komoly váltságdíj mellett a rablók azt követelik, hogy a fiú kamionsofőr apja azonnal térjen haza külföldről. Portoroki százados kedvenc emberére, Hecsekire bízza az ügyet. A gyerekek bíznak a kétbalkezes nyomozóban, és elárulják neki, hogy mi történt. Hecseki hazahozatja Olaszországból az apát, és félreállítja az útból a váltságdíjat nagy nehezen összegyűjtő Állókígyót, aki már az esküvőre készül. A házasságkötő terem előtt boldogan egymásra találnak a családtagok, Állókígyónak pedig be kell érnie régi imádója, Bodorka szerelmével.
(Forrás: port.hu)

A filmvetítés hossza 89 perc egy részben.2020. május 13.
Oroszlánkirály és barátai - ismert rajzfilmzenék

Dunakeszi Szimfonikus Zenekar
komolyzenei koncert

Ki ne szeretné a meséket, a rajzfilmeket? Az Oroszlánkirály, Vuk, Thomas, a gőzmozdony, A nagy ho-ho-horgász, mindenkinek ismerős. A szebbnél szebb rajzokhoz remek főcímdalok, vagy betétdalok tartoznak, amelyeket gyorsan megtanultatok és a szereplőkkel énekeltetek együtt.  A Dunakeszi Szimfonikus Zenekar többek között e rajzfilmek dalait is felidézi Oroszlánkirály és barátai c. hangversenyén.

Az előadás hossza 55 perc egy részben.

SZÉP kártya elfogadóhely