vissza

Hangverseny-bérlet

Hangverseny-bérlet
Kálmán Imre Kulturális Központ

UTAZZ A ZENÉBEN KOMOLYAN
Partitúra – Ifjúsági hangversenysorozat 2018/2019
Alba Regia Szimfonikus Zenekar közreműködésébenHázigazda ifj. Major István

 

2018. október 16. kedd 14.00
Rómeó és Júlia – ahogy Prokofjev látta

Régi legenda egy tiltott szerelemről

Minden idők legszebb szerelmi története, mely William Shakespeare csodálatos megfogalmazásában évszázadok óta bejárja az egész világot, s inspirál más alkotókat arra, hogy a maguk eszközeivel is láttassák a híres legendát. A XX. század táncművészetét meghatározó orosz balett hívta életre a Rómeó és Júlia balett változatát. A nagy orosz zeneszerző Szergej Prokofjev életművének talán legszebb dallamai sűrűsödnek ebben a darabban, melynek keresztmetszetét hallhatjátok szimfonikus zenekari szvit formájában.
Vezényel: Dubóczky Gergely2018. december 4. kedd 14.00
Építsünk zenekart!

Klasszikusok, amiket ismerned kell! - népszerű válogatás Csajkovszkij-tól Johann Strauss-ig

Zenei humorról elhíresült páros, Balogh Sándor és Lukácsházi György érkezik hozzátok ez alkalommal, hogy lehengerlő játékosságukkal bemutassák a klasszikus zene megkerülhetetlen gyöngyszemeit. A műsorban részleteket hallhattok a Diótörőből, a híres Sors-szimfóniából, de lesz Csibék tánca és a báli hangulatot idéző polka is. Sőt a koncert mindeféle előrejelzés ellenére Mennydörgés és villámlással zárul. Ebben a programban biztosan találtok kedvetekre valót!
Vezényel: Balogh Sándor2019. február 27. csütörtök 14.00
Régi is meg új is?
Zenekari kalauz fiataloknak – Britten: változatok és fúga egy Purcell témára

Benjamin Britten remekműve azzal a céllal született, hogy egy oktatófilm keretein belül mutassa be a gyerekeknek a zenekari hangszereket, azok hangszínét, sajátosságait, játszási módját. Tőle származik koncertünk, s egyben darabjának alcíme: Zenekari kalauz fiataloknak. A mű témáját nagy elődjétől, az angol barokk legsikeresebb zeneszerzőjétől, Henry Purcell-től vette. melyett szebbnél szebb variációkban, s végül egy nagy fúgában tár elénk. Készülj rá, hogy a koncertet követően napokig csak ez a dallam fog szólni a fejedben!
Vezényel: Dubóczky Gergely2019. május 7. kedd 14.00
Melodika
Akik a zenében nem ismernek határt – a Melodika Projekt interaktív show-ja

Játék a stílusokkal, klasszikus és népzene újragondolva. A Melodika Projekt három tagja rendhagyó hangszeres felállásban - melodika/zongora, klasszikus gitár, ütőhangszerek - szólaltatja meg a jól ismert dallamokat, melyek saját átdolgozásaikban egyéb zenei stílusokkal keveredve nyernek új értelmezést. Így kerülhet egymás mellé Bartók és a flamenco vagy a magyar népdalok és a popzene. Első ízben lépnek színpadra szimfonikus zenekarral kibővített formációban, hogy a magyar népdaloktól Bartókon és Beethovenen át egészen a filmzenékig egy különleges és ezerarcú új produkciót mutassanak be Nektek!
Vezényel: Dubóczky Gergely

 

Figyelem! Változás!
Bérlet ára – 4 db előadás esetén - 2.400 Ft, jegyár: 700 Ft
.

SZÉP kártya elfogadóhely