vissza

Siófoki Tavaszi Fesztivál

Siófoki Tavaszi Fesztivál
2018. április 3. kedd 10.00 Kálmán Imre Kulturális Központ

Siófoki Tavaszi Fesztivál 
2018. március 16. – április 13.
 

2018. március 16. péntek 19.00
Siófok, Sarlós Boldogasszony Templom
Ewald Rézfúvós Együttes

Az Ewald Rézfúvós Együttes az ország talán legtehetségesebb fúvós együttese, nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok felé egyaránt – az egyetlen kritérium számukra a minőség.

Az Együttes 1996-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem akkori hallgatóiból. Tagjai: Bakó Levente, Tarkó Tamás, Kovalcsik András, Magyar Péter, Peresztegi Attila. Az Ewald 2016-tól szextett és szeptett formációkban is működik (Angyal János, Horváth Bence). A kvintett művészei szólistaként is elismertek: országos versenyek győztesei, illetve díjazottjai. Első nemzetközi versenyükön 1998-ban, a műfaj legrangosabb világversenyén, a franciaországi Narbonne-ban megrendezésre került VII. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny első és különdíját nyerték el.

Jegyár: 1.200 Ft


2018. március 20. kedd 17.00
KIKK, emeleti galéria
Török Júlia és Mizerák Beáta festő kiállítása
Mesékbe szőtt álmok

A kiállítást megnyitja Győri-Daniné Tóth Anett.
A kiállítás ingyenesen megtekinthető.


2018. március 20-21. kedd-szerda 14.00
KIKK, színházterem
Aladdin
Noir Színház
mesejáték

Aladdin, a jószívű utcagyerek a palotába lopakodva megismerkedik a szultán lányával, Jázmin hercegnővel, akivel rögtön egymásba szeretnek. Ekkor még nem is sejti, hogy hamarosan még nagyobb szerencsében lesz része: Jafarnak, a gonosz mágusnak a mesterkedése árán a fiatal fiú olyan csodalámpa tulajdonosa lesz, mellyel eddigi élete örökre megváltozik...

Az előadás hossza 60 perc egy részben.

Jegyárak: Siófok kártyával: földszint: 1.300 Ft, erkély: 1.100 Ft
elővételben: földszint: 1.500 Ft, erkély: 1.300 Ft


2018. március 22. csütörtök 14.00
KIKK, színházterem
A költő visszatér
Monostori Erőd 

rockopera

A XIX. század 60-as éveinek végén egy magyarországi börtönbe érkezik Grünne gróf a császár megbízottja, aki a szabadságharcban elveszett unokaöccsét, Csitári Vilmost, keresi. A börtönben talált vándorszínészek előadásában megelevenednek a forradalom és szabadságharc eseményei, melyek összekapcsolódnak Vilmos életével. Megjelenik előttünk Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Kossuth Lajos, Bem József, Lövei Klára, Teleki Blanka alakja, akiket egészen a szabadságharc tragikus bukásáig kísérhetünk.

Jegyárak: Siófok kártyával: földszint: 1.350 Ft, erkély: 1.250 Ft
elővételben: földszint: 1.600 Ft, erkély: 1.400 Ft


2018. március 23. péntek 19.00
KIKK, színházterem
„Kell néha egy kis csavargás…”!
Malek Andrea és Malek Miklós közös estje

koncert

Hol van már az az idő, amikor Andrea a szomszéd szobában, elalvás helyett hallgatta, ahogy a ceruza siklik a kottapapíron, a vonalzó suhogását, amikor az új oldalra a taktusokat előre megrajzolja a mester, Malek Miklós... és csak akkor szenderedett el, amikor végre kiderül, az adott akkord merre szeretne oldódni, merre lép tovább. Az az idő, amikor esténként olyan színészek és zenészek próbáltak a zongoraszobában, mint Szécsi Pál, Huszti Péter, Ruttkai Éva, Kovács Kati, Koós János, Bence Ilona, Máté Péter, Ihász Gábor, vagy Hofi Géza. Hosszú a sor.

A koncert hossza 70 perc egy részben.

Jegyárak: Siófok kártyával: földszint: 3.300 Ft, erkély: 3.000 Ft
elővételben: földszint: 3.600 Ft, erkély: 3.300 Ft

 

2018. március 24. szombat 10.00
KIKK, előcsarnok
Siófok 50-Pillanatképek a város életéből

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Siófoki Kórház-Rendelőintézet. Az 1968-ban létesült intézmény a folyamatos fejlesztés eredményeként ma meghatározó helyet foglal el a terület betegeinek gyógyításában. Az elmúlt 50 év emlékeiből nyíló fotókiállítás egy méltán nagy múltú létesítmény színes életébe enged betekintést.

Jöjjön el Ön is! Ünnepeljünk együtt!

A kiállítás ingyenesen megtekinthető.2018. március 27. kedd 19.00
KIKK, színházterem
A lepkegyűjtő
Centrál Színház

thriller

Freddie szerelmes Mirandába.
Freddie a rabja Miranda szépségének.
Miranda a rabja Freddienek.
Egy pincében.
Küzdelem az életben maradásért egy izgalmakkal teli thrillerben, miközben észrevétlenül elmosódik a határ fogoly és fogvatartó között.

Az előadást 16 éven felüliek számára ajánljuk!

Az előadás hossza 90 perc egy részben.

Jegyárak: Siófok kártyával: földszint: 3.300 Ft, erkély: 3.000 Ft
elővételben: földszint: 3.600 Ft, erkély: 3.300 Ft


Közkívánatra újra Siófokon A Pál utcai fiúk!
2018. március 28. szerda 13.00
KIKK, színházterem
A Pál utcai fiúk
Pannon Várszínház
zenés játék

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.
A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.

Az előadás hossza 165 perc két részben.

Jegyár: 1.700 Ft


2018. március 29. csütörtök és április 3. kedd 10.00
Gyerek matiné 
KIKK, színházterem

Hozza el gyermekét ingyenes matinénkra!

A színházteremben havonta egyszer pénteken 10.00 órakor összegyűlik a város apraja - nagyja. Kedves mesefilmekkel, a közös filmnézés élményével várjuk az óvódásokat és az alsó tagozatos gyerekeket. A népszerű gyermekmeséket soha sem lehet megunni. A pontos programról és a vetítési időpontokról az előcsarnokunkban vagy Facebook oldalunkon, és ezen belül is Szünidei Matiné zárt csoportunkhoz való csatlakozás után tájékozódhat.

A filmvetítés és a kézműves foglalkozás ingyenesen látigatható.


2018. március  29. csütörtök és április 3. kedd 14.00-18.00
KIKK, előcsarnok
AndaGlass - üvegfestés
kézműves foglalkozás felnőtteknek és gyerekeknek

„Szeretettel várlak egy vidám hangulatú, közös festegetésre, ahol gyönyörű, tavaszi motívumokkal díszített ablakképeket díszíthetsz. Légy Te is egy üvegfestett tulipán boldog tulajdonosa.” (Palocsay Andrea)

A foglalkozás ingyenesen látogatható.


2018. április 6. péntek 19.00
KIKK, színházterem
Carmen
Pécsi Balett

balett

Carmen a szabadság szimbóluma. Története az olthatatlan vad szerelem drámája.
“Carmen története, a karakterek szélsőséges érzelmi világa és Bizet muzsikája nagyon erős és ihletadó. Számomra a fő inspirációt a történet és a zene éles váltásai adják. Közel áll hozzám a karakterek kiszámíthatatlansága, hirtelensége, mely érzelmi túlfűtöttségükből fakad. Hogy lehet egy idilli nyugalmi állapotból egy pillanat alatt az őrület határára kerülni? Hogy veheti át a hatalmat a szenvedély a racionalitás felett, honnan jön az az őserő, ami tragédiába sodor, és miért nem lehet ellene küzdeni? Hol a határ szerelem, szenvedély és birtoklási vágy között? A szenvedélyes szerelem alapvetően eszement állapot?

Jegyárak: Siófok kártyával: földszint: 3.300 Ft, erkély: 3.000 Ft
elővételben: földszint: 3.600 Ft, erkély: 3.300 Ft


2018. április 7. szombat 18.00
KIKK, színházterem
HERNÁDI pont – Hernádi Judit zenés estje
Közreműködik Heilig Gábor és zenekara


Díva, bohóc, ember és színésznő. Ez mind ami vagyok. Ès már egy jó ideje ez vagyok. Ilyenkor illik számot adni mi volt, mi lesz. Tojok az illemre, a szabályokra. Az érdekel, ami egy kicsit más. Mondatok, amiket már elmondtam, amiket nekem szántak vagy szánhattak volna. Dalok, amiket nekem írtak vagy írhattak volna a szerzők, ha kicsit jobban odafigyelnek. Ez az est rólam szól! Szerintem szórakozni fognak. Én is szórakoztam, amíg kigondoltam.Woody Allen mondta: "Nem félek a haláltól, csak nem szeretnék ott lenni amikor megtörténik"De mint tudjuk, jöhet egy pont...

Az előadás hossza 1 óra 40 perc egy részben.

Jegyár: Siófok kártyával: 2.500 Ft, elővételben: 2.800 Ft2018. április 10-11. kedd-szerda 10.00
KIKK, színházterem
Sárkánymese
Magyar Nemzeti Táncegyüttes
mesejáték

A mesében a három szegénylegény, a „táncoló csacsi”, a gonosz boszorkány és a legyőzhetetlennek tűnő háromfejű sárkány, a kedves erdei manó és a szépséges Napkeleti-királykisasszony, valamint a pénzéhes kocsmáros és kapzsi lányai visszarepítenek bennünket azokba a tanulságos időkbe, amikor a jó (lehet, hogy nehéz küzdelmek árán), de ésszel és kitartó munkával végül elnyeri méltó jutalmát.
Ajánljuk vidám mesénket kicsiknek és nagyoknak, mert hisszük, hogy régi értékeink ma is fontosak és érvényesek mindenki számára!

Az előadás hossza 50 perc egy részben.

Jegyárak: Siófok kártyával: földszint: 1.200 Ft, erkély: 1.000 Ft
elővételben: földszint: 1.400 Ft, erkély: 1.200 Ft


2018. április 13. péntek 18.00
KIKK, színházterem
Teleki Miklós zongoraversenyek - Bach és Mozart
Közreműködik a Duna Szimfonikus Zenekar

koncert

Teleki Miklós orgonaművész diplomáját 1995-ben szerezte a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Lehotka Gábor professzor növendékeként. 1993 szeptemberében elnyerte a Budapesi Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny különdíját. 1996-ban a Douwe Egberts Alapítvány díjazottja, majd 2000-ben Fischer Annie Ösztöndíjas volt. Több éven át a Siófoki Nemzetközi Orgona Mesterkurzus oktatójaként dolgozott. 2006-ban Artisjus-díjat kapott. A siófoki illetőségű művész 80-90 hangversenyt ad évente. Sikeres fellépései voltak Európa-szerte és az Egyesült Államokban. Ezidáig nyolc CD-je és egy DVD-je jelent meg.

A Duna Szimfonikus Zenekar 1961-ben alakult Budapesten. Az azóta eltelt időszakban számos rangos belföldi és külföldi hangversenyen lépett fel. Repertoárjuk a barokk zenétől a 20. századi és a kortárs kompozíciókig felöleli az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát.

A hangversenyen, amely egyben a Siófoki Tavaszi Fesztivál záróeseménye is, két zongoraverseny csendül fel, Bach d-moll és Mozart csodálatos Á-dúr versenyműve.

Jegyár: 1.200 Ft

 

SZÉP kártya elfogadóhely