vissza

Kálmán Imre-bérlet előadásai

Kálmán Imre-bérlet előadásai
Kálmán Imre Kulturális Központ

2017. október 17. kedd 19.00
Augusztus Oklahomában

Zenthe Ferenc Színház
fekete komédia

Az Augusztus Oklahomában izgalmas krimi, frenetikus vígjáték, megrendítő családi dráma és igazi amerikai mese egyszerre egy alkoholista apáról és egy gyógyszerfüggő anyáról, akik megpróbálnak rendet tenni maguk körül. De egy olyan családban, amelyben csupa léhűtő férfi boldogtalan asszony hűtlen férj és lázadó nő él – ez csaknem lehetetlen vállalkozás... Nem is beszélve arról, hogy a legjobb háznál is lehetnek olyan sérelmek, elfojtott vágyak és veszélyes titkok, amelyek egy alapos nagytakarítás során egyszer csak előkerülnek a régi kacatok közül az üres gyógyszeres dobozokkal és sörösüvegekkel együtt...
Az előadás hossza 150 perc két részben.

 

2017. november 27. hétfő 19.00
Családi játszmák

Orlai Produkciós Iroda
vígjáték

Az alaphelyzete egyszerű: családi ünnepre gyűlik össze a família, hazajön a két fiútestvér a szülőkhöz, s hozzák magukkal saját családjukat. Ahogy ez lenni szokott: frusztrációk, kényszerképzetek, rokonszenvek és ellenszenvek kerülnek felszínre, ahogy a különböző életformák és gondolkodásmódok egy asztalhoz kényszerülnek. A darab azonban több ennél: közös komédia és cinkos játék is a közönséggel. A szereplők viselkedésének egyszerűnek tűnő, de szigorú szabályait ugyanis a nézőtéren tudni lehet majd előre, így a nézők végig beavatottként láthatják lelepleződni azokat a titkokat és hazugságokat, amelyeket a szereplők egymás elől eltakarni igyekeznek. Ezen keresztül pedig mindenki kacagtató és önironikus szabályszerűségeket olvashat le önmagáról is: mi, emberek hogyan tesszük élhetővé és elviselhetővé a társas érintkezést, s ezáltal magát az életet.
Az előadás hossza 140 perc két részben.

 

2018. január 11. csütörtök 19.00
A Pál utcai fiúk

Pannon Várszínház
zenés játék

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.
A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete. 
https://www.youtube.com/watch?v=tc76pE7mg0U
Az előadás hossza 165 perc két részben.

 

2018. február 6. kedd 19.00
Budapest Bár - 
Rutkai Bori, Lovasi András és Mező Misi énekesekkel
koncert

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenegy énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

Fellép a Budapest Bár zenekar, valamint Lovasi András, Mező Misi és Rutkai Bori.

A koncert hossza 90 perc egy részben.

 

2018. március 27. kedd 19.00
A lepkegyűjtő

Centrál Színház
thriller

Freddie szerelmes Mirandába.
Freddie a rabja Miranda szépségének.
Miranda a rabja Freddienek.
Egy pincében.
Küzdelem az életben maradásért egy izgalmakkal teli thrillerben, miközben észrevétlenül elmosódik a határ fogoly és fogvatartó között.
https://www.youtube.com/watch?v=o0dSt5EBsrg
Az előadás hossza 90 perc egy részben.

 

2018. április 12. csütörtök 19.00
Ajándék filmvetítés

Székely István: Hyppolit, a lakáj (1931)

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra feltör, gazdagságát azonban megkeseríti, hogy úrhatnám felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Szerencsére, mert így a Kabos - Csortos kettőssel lett ez a mű a magyar hangosfilm életképességének bizonyítéka és első tanújele, amelyből nemzedékek egész sora tanulhatta meg, hogy vajon mi is az a "magyar filmvígjáték". Ez volt Kabos Gyula első hangosfilmje, melyet Zágon István hasonló színdarabjából Nóti Károly vitt át filmre, a zenéjét pedig Eisemann Mihály szerezte. 
(Forrás: port.hu)
https://www.youtube.com/watch?v=4XQdybjn_jk
A filmvetítés hossza 75 perc egy részben.2018. május 29. kedd 19.00
„Vivaldi: Négy évszak és más...”
Horgas Eszter fuvolaművész és a ClassJazz Band koncertje

Vivaldi talán legismertebb műve, az eredetileg hegedűre írott 4 versenyműve a Négy évszak igazi programzene, konkrét történettel.
Az eredeti versenyművek mellé, melyeket Horgas Eszter átdolgozott fuvolára, Astor Piazzola, Kodály Zoltán és más kompozíciók társulnak, így egy mai, izgalmas és látványos produkció jött létre.
A tavasz a születés, a fiatalság, a szerelem, a madárcsicsergés, patakcsobogás világát idézi. A második tételben a pásztor álmát őrző kutya a meghatározó. Az álom a halálhoz hasonló dolog, a kutya pedig a halál szimbóluma.
A zárótétel boldog természeti kép, pásztorok, nimfák és előkelő ifjak játszanak.
Az eredeti művek mellé mai tangó és szerelmes dal is társul.

A koncert hossza 90 perc.

SZÉP kártya elfogadóhely