vissza

Karinthy-bérlet előadásai

Karinthy-bérlet előadásai
Kálmán Imre Kulturális Központ

2017. október 19. csütörtök 19.00
Carmina Burana

Szegedi Kortárs Balett
balett

Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát, a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről.
https://www.youtube.com/watchv=QWz7CPi_gF8&list=RDQWz7CPi_gF8#t=11
Az előadás hossza 70 perc egy részben.
 

 

2017. november 20. hétfő 19.00
Virágot Algernonnak

Játékszín
színmű

„Nyugodtan dönthet úgy is, hogy visszaviszi Charlie-t az iskolába, és minden marad a régiben. Ám ha őrá esik a választás, olyan tudományos ugrás elősegítője lesz, amelyhez fogható a DNS felfedezése óta nem volt. Nos?” – kérdezi dr. Nemur Alice Kiniantól, Charlie Gordon tanárától Daniel Keyes Virágot Algernonnak című világhírű regényében, illetve a Szervét Tibor által készült színpadi változatban, mely a Játékszín műsorán szerepel először. Hogy hogyan dönt a tanárnő és főleg a törekvő tanítványa, és mi lesz mindennek a következménye, erről szól ez a megindító történet. Charlie Gordon csodálatos szellemi fölemelkedése és méltóságteljes visszatérése korábbi énjéhez felemelő példájává válhat az emberi kitartásnak, az élni akarásnak, az optimizmusnak, a szeretet erejének.
https://www.youtube.com/watch?v=ndCI6Dsojq4
Az előadás hossza165 perc két részben.

 

2018. január 24. szerda 19.00
Váratlan vendég

Madách Színház
krimi

Sűrű köd. Egy magányos autós az árokba fordul járművével. Segítséget keresve egy előkelő villára bukkan…
Képes-e az eltitkolt szerelem árulásba fordulni?
Van-e tökéletes alibi?
Hogy lehetséges, hogy a hűség halálos csapdát állít?
Van-e menekülés a zsarolás elől?
Mire képes a bosszú?
https://www.youtube.com/watch?v=Kw9AQSGdoJk
Az előadás hossza 135 perc egy szünettel.
 

 

2018. február 22. csütörtök 19.00
Ajándék filmvetítés
Keleti Márton: A tizedes meg a többiek (1965)

A II. világháború utolsó heteiben Molnár tizedes a zászlóalj gránátokba rejtett zsoldjával a maga részéről befejezettnek nyilvánítja a háborút. Egy, a pikírt inasra, Albertra bízott kastélyban talál menedéket, ahol már több sorstársa bujkál. Itt átveszi a parancsnokságot és kiosztja a feladatokat mindenkinek, a különféle lehetőségeket számbavéve. Ha kell, honvédek és átveszik a nyilasok által elfogott Szíjjártó munkaszolgálatost,ha kell szovjet katonát mentenek meg. Életveszélyes kalandok, bámulatos helyzetek, hiába kerülik a németeket és a szovjeteket is.
(Forrás: port.hu)
https://www.youtube.com/watch?v=Uu8q-LsBPjM
Az előadás hossza 101 perc egy részben.

 

2018. március 22. csütörtök 19.00
"Szerelmi mámor"

Miklósa Erika és a Liszt Ferenc Kamarazenekar
koncert

Műsor:
J. S. Bach: III. Brandenburgi verseny, G-dúr, BWV 1048
L. Boccherini: D-dúr divertimento - Éjjeli őrjárat Madridban
E. Grieg: Holberg - szvit op. 40.
G. F. Händel: Szerelmi mámor „II delirio amoroso”, HWV99

 

2018. május 2. szerda 19.00
Francia szobalány
Turay Ida Színház
vígjáték

Elegáns amerikai család, jólét, előkelő társaság, ahol minden rendben van. Látszólag. Mert az üzleti élet kiszámíthatatlan és kegyetlen. Egyszer fent, másszor lent. De ha már lent vagy, nehéz újra visszakerülni. Hacsak nem segít valaki! Egy kedves, bűbájos, cserfes francia szobalány, aki talán nem is az, aminek látszik, viszont nagyon szerethető! Aki minden szavával, mozdulatával mosolyt csal az arcunkra, nevetést, jókedvet, reményt hoz az életünkbe, s önfeledt szórakozást ígér.
Az előadás hossza 140 perc.

 

2018. május 30. szerda 19.00
A folyón túl Itália

Orlai Produkciós Iroda
vígjáték

Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül...
Joe Dipietro vérbő komédiája generációs különbségekre épül: az időseknek mindig első a család, a fiataloknál ez bizony már nem ilyen egyszerű.
Az előadás hossza135 perc két részben.

SZÉP kártya elfogadóhely