vissza

Belvárosi Néptánc Estek

Belvárosi Néptánc Estek
2017. június 7. szerda 19.30- 2017. augusztus 16. szerda 20.30 Fő tér

Belvárosi Táncház Estek:

2017. június 7. szerda 19.30
Fő tér
Balaton TáncegyüttesA Balaton Táncegyüttes több, mint 50 éves múltra tekint vissza. Tagjai olyan fiatalok, akik szabadidejüket a Kárpát-medence néptánc kultúrájának megismerésére, továbbadására, közvetítésére áldozzák. A táncegyüttesnek mindig meghatározó szerepe volt a Balaton déli partján a néptánc hagyományok megőrzésében. A Balaton Táncegyüttes műsorában megtalálható a magyar táncdialektus számos gyöngyszeme. Neves és tehetséges fiatal koreográfusok közvetítésével színvonalasan állítják színpadra az autentikus néptánc hagyományokat. Műsoraikkal számos kiemelkedő sikert arattak már a mindig nagyszámú nézők örömére. Mindemellett a táncosok számára a néptánc nem csupán hasznos időtöltés, hobbi. A néptánc több: életforma, barátság, utazás, szórakozás, szórakoztatás. A tánc az érzelmek kifejezésének egy magasabb rendű formája, mely az egész jellemet formálja, és emberibb emberré tesz. Ezek a gondolatok tartják össze az együttes fiataljait, s e gondolatok tükrében tevékenykednek.

2017. június 21. szerda 19.30
Fő tér
Szedemice Népművészeti Egyesület tabi néptánccsoportja, valamint a kapolyi Nefelejcs Néptánccsoportja, közreműködik a Dió Banda

Szedemice Népművészeti Egyesület tabi néptánccsoportja, valamint a kapolyi Nefelejcs Néptánccsoportja

A Szedemice Népművészeti Egyesület tabi néptánccsoportja valamint a kapolyi Nefelejcs
Néptánccsoportja 2000-ben alakultak meg.
Tagjai népzenét, néptáncot kedvelő lelkes fiatalokból állt és áll össze a mai napig is.
Rendszeres fellépői vagyunk a környező falunapoknak, szüreti felvonulásoknak. Tab Város
testvértelepülési kapcsolatai által felléptünk már Szlovákiában, Erdélyben,
Németországban is, valamint 2009-ben Franciaországban tölthettünk egy hetet
népszerűsítve a magyar kultúrát.
2011-ben és 2012 -ben arany minősítést kaptunk a balatonberényi néptáncfesztíválon. 

2017. július 5. szerda 19.30
Fő tér
Balaton Táncegyüttes

2017. július 19. szerda 19.30
Fő tér
Saarer TanzgruppeSzár község német nemzetiségi néptánccsoportja, a Saarer Tanzgruppe, 1998-ban alakult Schweininger Józsefné vezetésével. A közösség folyamatos építésének eredményeként jelenleg 7 korcsoportban 170 fiatal táncol az 1600 fős vértesi faluban, amely így Magyarország egyik legnagyobb létszámú sváb kultúrcsoportjának otthona. Az idősebb korosztály művészeti munkáját kétszer értékelte arany minősítésűre az országos szakma, kétszer szerepeltek a Magyarországi Németek Országos Gálaműsorában, 14 alkalommal vettek részt Európa legnagyobb folklórfesztiválján, német testvérkapcsolatot ápolnak és egy amerikai és brazíliai turné keretében a tengerentúlon is képviselték a sváb kultúrát. Belföldön maguk szervezik az ezer főt vonzó, szári Táncbemutató gálát. A csoport jelenlegi vezetője és koreográfusa Schweininger Péter. A műsorban Wenczl József táncaiból is színpadra visznek a táncosok.

2017. augusztus 16. szerda 19.30
Belvárosi Néptánc Estek (a Bor és Kenyér Ünnepe keretében, helyszín: Hajóállomás)
Makám együttes - Balkáni Kavalkád
koncert és táncház

„Ami a Makámmal kapcsolatban legnyilvánvalóbb, az zenéjének csábító volta. Kompozícióik valóban úgy hangzanak, mint hagyományos dallamok, és nem is akármilyenek, amelyek elhitetik veled, hogy egész életedben ismerted őket. Csak akkor derengett föl és mélyült el számomra a Makám magyarságának értékelése, mikor a társalgási nyelv beszédmintáit és hanglejtéseit hallgattam. Olyan zene ez, amelyet ízlelgetni fogok egy életen át. Ebben és még egy dologban biztos vagyok. Abban, hogy a magyar zene sokszínűsége a Makám forrásából is fakad„  (Ken Hunt – Froots Magazin)
A Makám együttes tagjai:
Magyar Bori-ének, Kuczera Barbara-hegedű, Eredics Dávid-szaxofon, Krulik Zoltán-gitár, Boros Attila-basszusgitár, Keönch László-dob 
 

 

Jegyárak: ingyenes
SZÉP kártya elfogadóhely