vissza

Kálmán Imre-bérlet előadásai

Kálmán Imre-bérlet előadásai
Kálmán Imre Kulturális Központ

2016. november 10. csütörtök 19.00
Wilder-Stewart-Herman: HELLO, DOLLY!
musical
Turay Ida Színház

Szereposztás: Détár Enikő, Verebes István/Győri Péter, Sövegjártó Áron, Kurkó J. Kristóf/ Rubóczki Márkó, Germán Lívia, Bódi Barbara/Rárósi Anita, Pásztor Máté, Király Kitti, Topolcsányi Laura, Boros Zoltán

Rendező: Verebes István Jászai Mari-díjas

Mrs. Dolly Levi férjszerzési praktikái állnak a “zenés vígjáték” középpontjában.
Dolly mindent – sőt, még annál is többet – megtesz, hogy becserkéssze a gazdag Horace Vandergeldert. Sajátja mellett Dolly mások szerelmi életét is szívén viseli. A gyönyörű, fiatalon özvegyen maradt Molloyt Vandergelder titkárával, Corneliusszal, ez utóbbi munkatársát, Tuckert pedig Molly segédjével próbálja összeboronálni – s nem utolsósorban még a harcművész Ambrose Kempernek is kerít valakit: Vandergelder unokahúgát, Ermengarde-t. Dolly és a fiatalok kalandokkal és leendő férjekkel teli útja során eljutunk New York-ba, ahol az egész társaság a város legelőkelőbb éttermébe, a Harmonia Gardensbe érkezik. Itt szólal meg a musicalirodalom egyik legismertebb dala, a Hello, Dolly!

 

2016. december 14. szerda 19.00
Ajándék előadás(bérlet tulajdonosoknak): Csík Zenekar koncert

“Negyed évszázada, hogy a magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese a Csík zenekar. Ahogyan a szerelem is tud gyönyörű ugyanakkor gyötrelmes lenni, úgy a népzene szeretetében eltelt 25 év is tudott göröngyös útra vinni, illetve egekig felemelő boldogságot adni. Kívánom mindazoknak, akik kíváncsian figyelemmel kísérik a munkánkat, hogy még sokáig leljenek örömet koncertjeinken az általunk játszott dallamok hallgatásában. Ezzel magunknak is kívánom ezt, hiszen hosszú ideig szeretnénk még mosolygó szemű, boldog, meghatott arcokat látva játszani, tudva, hogy van kinek muzsikáljunk.”

Meglepetés előzenekar: Szabó Enikő és zenekara
 

2017. január 16. hétfő 19.00
Murray Schisgal: Második nekifutás
vígjáték
Karinthy Színház

Szereplők: Szilágy Tibor, Pápai Erika, Márton Róbert, Gerlits Réka, Baronits Gábor

Rendező: Szilágyi Tibor

Murray Schisgal amerikai író, több világsikert aratott színpadi mű szerzője. A Második nekifutás c. fergeteges vígjátéka 1986-ban játszódik New-York-ban. Irving Berger sikeres idősödő üzletember, egy véletlen találkozás alkalmából beleszeret Dawba, egy szép fiatal lányba. A szerelem teljesen felborítja megszokott életét. 22 év házasság után, elhagyja feleségét és két gyerekét. Egy váratlan fordulattal beköltözik ifjú barátnője lakásába. Szembesül ifjú szerelme és barátai életvitelével, melyet képtelen kezelni, és szinte bohózati szituációkba keveredik. Szánalmas botladozásait, sok nevetéssel követhetjük. Végül mindenki megtalálja az igazi hozzá illő párját.
 

2017. február 15. szerda 19.00
Máté Péter - S. Nagy István: Egy darabot a szívemből
musical
Pannon Várszínház

Szereplők: György-Rózsa Sándor/Zayzon Csaba, Szente Árpád Csaba, Keresztesi László, Molnár Ervin, Szelle Dávid, Punk Péter, Lechés Márton, Farkas-Csányi Attila, Pánics Lilla, Kovács Ágnes Magdolna/Telegdi Kamilla, Nemcsók Nóra, Dudi Viktória, Kovács Fruzsina, Staub Viktória, Iker Bianka, Holczer Réka

Rendező: Vándorfi László

A darab az elvágyódásról szól. A 60-as évek végének Magyarországán egy érettségiző osztály a jövőt tervezi. A bezártságot érző fiatalság minden iránt érdeklődik, ami a vasfüggönyön túlról jön. Vágyódnak az ottani szabadságra. A nagy és kockázatos lépést nehéz megtenni, a disszidálás retorziói miatt. A lázadásból fakadó, nem indokolatlan kalandok véletlen tragédiákat, szerencsétlen sorsokat eredményeznek.
A társaság vezéralakjai, Tomi és Robi különböző utakon indulnak el. Egyikük végül a „szabadságot választja”, másikuk „kalandvágyból itthon marad”. Anyai féltés, bulis haverok, egy öreg lemezárus, felébredő és múló szerelmek, szétszakadó barátságok, árnyalják a történetet.
De mindvégig a fiatalság fékezhetetlen humora, pörgős életritmusa, hétköznapi örömei és nagy álmodásai sugározzák a derűt, az élet igenlését, a reményt.
Máté Péter – S. Nagy István feledhetetlen slágerei biztosítják a történet mélységét és könnyedségét, könnyeit és mosolyát.

2017. április 27. csütörtök 19.00

Neil Simon: Napsugár fiúk
komédia
Játékszín

Szereplők: Gálvölgyi János, Benedek Miklós, Nagy Sándor/ Karalyos Gábor, Dobos Judit,Szőlőskei Tímea, Petyi János
Rendező: Szirtes Tamás

Lementünk az öltözőbe, Alfred lesminkelt, felöltözött, majd azt mondta nekem: ‘Willie, ha nincs ellene kifogásod, én visszavonulnék‘... Mire én azt válaszoltam: ‘Mi az, hogy visszavonulnék? Még kilenc óra sincs, előbb együnk valamit...‘ Mire ő: ‘Nem ma estére vonulok vissza. Visszavonulok arra az időre, ami még megmaradt az életemből.‘ ...Erre fejébe húzta a kalapját, kisétafikált a színházból...
Az amerikai kabaré hőskorában játszódó történetben két visszavonult színészt, a Napsugár fiúkat váratlanul egy nagy tévécsatorna kéri fel szereplésre, a visszatérés lehetőségével. Az egyikük menne, a másik nem... Tizenegy éve nem találkoztak...

Az előadás időtartama 2 óra 15 perc, 1 szünettel.

 

2017. május 16. kedd 19.00 
Szilágyi László - Eisemann Mihály: Tokaji aszú
zenés vígjáték
Veszprémi Petőfi Színház

A főbb szerepekben: Csarnóy Zsuzsanna Jászai-díjas, Bardon Ivett, Halas Adelaida, Zsár Melinda / Tolner Zsófia, Kusnyér Anna, Farsang Máté / Gellért Jenő / Kiss Benett, Tóth Loon, Keller János / Nagyhegyesi Zoltán, Palásthy Bea Déryné- és Domján Edit-díjas, Benczédi Sándor, Szűcs Krisztina, Máté P. Gábor, Kőrösi Csaba, Nyirkó István, Szűcs László, Madár K. Zoltán, Vajda Károly, Boros Zoltán, Turós-Máté Kinga,  Módri Györgyi, Magyar Kinga, Fehér Szabolcs

Rendező: Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai-díjas

Kiváló és Érdemes művész
1940 legnagyobb zenés színházi sikere kétségkívül Eisemann Mihály és Szilágyi László új operettje, a Tokaji aszú volt, amely még három évvel később, a háború végén is műsoron maradt, sőt meg is filmesítettek. A rendkívül népszerű szerzőpáros korábban többek között az Én és a kisöcsém, a Hyppolit, a lakáj és a Zsákbamacska révén lett országosan ismert. Eisemann Mihály most sem fukarkodott tehetségével, olyan slágerei szerepelnek az operettben, mint a "Pénz beszél", a "Fáj, a szívem", a "Május van, az orgona virágzik", vagy a "Rózsa, rózsa, bazsarózsa", no meg sok más ismert dallam, amely most az új átdolgozás során került a darabba.

Az előadás időtartama: 3 óra.

SZÉP kártya elfogadóhely