vissza

Fekete István-bérlet felső tagozatosoknak

Fekete István-bérlet felső tagozatosoknak
Kálmán Imre Kulturális Központ

Az előadások 14.00 órakor kezdődnek.

2016. november 16. szerda 14.00
Az arany ember
musical
Monostori Erőd

A közismert romantikus történet középpontjában a világtól való elvágyódás és a pénz utáni hajsza áll. A mű mindvégig komoly, mai korra is érvényes kérdéseket vet fel. Meg lehet-e venni pénzen a boldogságot? Lehet-e kettős életet élni a világban anélkül, hogy valakit megbántanánk? Hogy lehet megharcolni örökké a vádló lelkiismeretünkkel? Timár megtalálja a török kincsét, mely a lány öröksége, de magánál tartja, s hatalmas vagyont szerez belőle. Eközben Brazovicsék folyton megalázzák a naív Tímeát, melyet Timár nem néz jó szemmel. Tönkreteszi, majd öngyilkosságba üldözi Brazovicsot, a lánynak pedig felajánlja vagyonát és megkéri a kezét. Tímea hálából, nem szerelemből hozzámegy, s ezzel Timár életét tönkre is teszi. Nem bírja nézni az alabástromszobrot, akinek szíve Kacsuka főhadnagy iránt dobog. Timár elmenekül a Senki szigetére, ahol megtalálja a boldogságot, s egy szerencsének köszönhetően eltűnik a világ elől, Tímea pedig örökre boldogtalan marad mostohatestvére, Athalie átkának köszönhetően.


2016. december 15. csütörtök 14.00
Ajándék előadás(bérlet tulajdonosoknak): Bors néni
zenés mesejáték
Kolibri Színház

Bors néni: Molnár Piroska
Titilla, a hűséges macska: Ruszina Szabolcs
Lackó: Megyes Melinda
Vízimolnár, Jeromos: Mult István
Játékmester: Novák János

valamint a KIMI-Kolibri stúdiós növendékei
Zenészek: Bágyi Balázs, Bornai Szilveszter, Friedrich Károly, Kaboldy András, Tóth Tamás

Író: Nemes Nagy Ágnes
Tervező: Gyarmati Ágnes
Rendező: Novák János

Ki ne ismerné Bors nénit? Újabb és újabb generációk jönnek el hozzánk, hogy együtt ünnepeljük 80. születésnapját. AZ előcsarnokban, a színpadon és a nézőtéren meglepetéseket készítünk Bors néninek Lackóval, Titillával, Vízimolnárral és a Játékmesterrel. ” Ami jóóó van a vilááágon!” – énekeljük, s közben úgy érezzük, ezen a születésnapon csodákra is képesek vagyunk!

Az előadás hossza: 100 perc

2017. január 19. csütörtök 14.00
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok
komédia zenével
Pannon Várszínház

Álmodozott már arról, hogy átváltozik és más lesz? Valaki más!

A tudós nagypapa egy kutyán és egy macskán ezt már sikerrel megoldotta. Ám egy napon anya és lánya is testet és szerepet cserél. A kamasz lány kotnyeles, ügyes focista, az anya tanárnő és kétballábas elvált asszony. Felismeri-e a testcserét az elvált apa és új párja, a gátlásos férjjelölt, a feljelentő szomszédasszony és az agilis nyomozópáros? És főleg hogy érzik magukat hőseink egymás bőrében?

A szerző sikerkönyvéből készült színpadi változat napjaink sérült családmodelljében a komédia eszközeivel keresi a megoldást.

Drukkoljunk együtt, hogy sikerüljön!

Előadásunkat minden korosztálynak ajánljuk, családi színházként a családokért.

 

2017. február 9. csütörtök 14.00
A padlás
félig mese-félig musical
Magyarock Dalszínház

Főbb szerepekben: Másik Lehel, Szakács Péter, Végh Edina/Molnár Ágnes, Tar Gabriella, Balogh Attila/Szakács Péter, Tihanyi Dániel/Laklóth Aladár, Gerdesits Ferenc/Makrai Pál, Kuczmann Ágnes, Gombás Ádám

Az "Ég és föld között" elhelyezkedő padlás Rádiósának, az ide tévedő négy szellemnek, illetve a gengszter, Barabásnak a története a Vígszínház legsikeresebb darabja. Az 1988-as premier óta már túl van a 700. előadáson. A musical és számos dal önállóan is sláger lett. A szerzők szerint 9-99 éves korig minden korosztály számára ajánlott.

Az előadás hossza: 60'+70' perc

2017. május 11. csütörtök 14.00
Szegény Dzsoni és Árnika
táncjáték
Nemzeti Táncszínház és a Győri Balett

Lázár Ervin azonos című meseregénye nyomán

Koreográfus: Lakatos János
Asszisztens: Kara Zsuzsanna
Dramaturg: Csepi Alexandra
Jelmez, díszlet: Győri Gabriella
Zene: zenei montázs

Szereplők:

Szegény Dzsoni Luigi Iannone/Balikó György
Árnika királykisasszony Tüű Barbara/Berzéki Melinda
Östör király Artem Pozdeev/Horváth Krisztián
Százarcú Boszorka Matuza Adrienn/Hegyi Réka
Ipiapacs Daichi Uematsu/Sebestyén Bálint Harangozó-díjas
Rézbányai Győző Thierry Jaquemet

Több szerepben:
Tetiana Baranovska,Tatiana Shipilova, Gyurmánczi Diána, Alexey Dolbilov, Engelbrecht Patrik, Jekli Zoltán, Thierry Jaquemet, Matuza Adrienn, Artem Pozdeev
Hancz Alexandra, Szendrei Georgina, Varga Ágnes, Gémesi Máté, Sebestyén Bálint, Szanyi Tamás, Horváth Kada, Luigi Iannone, Horváth Krisztián, Hegyi Réka, Marjai Lili

Narráció Boros Zoltán, Borbély Krisztina, Boros Borka Vilma

Művészeti vezető: Velekei László Harangozó-díjas
Igazgató: Kiss János Kossuth-díjas, Érdemes művész

Történetünk főhőse Dzsoni, aki „dehogy angol, a szegény Dzsoni az a szegény Dzsoni, és kész” és Árnika, Östör király lánya. Dzsoni egy szabad ember „nincsen neki semmije, vándorol a világban, és fütyörészik”, senkihez és sehová sem kötődik.

De lehet-e az ember boldog kötődések nélkül? Mikor Szegény Dzsoni a Százarcú Boszorka elől menekülve lábát töri, Árnika királykisasszony rátalál, és a palotába viszi, hogy ott ápolja a fiút. S mint egy jó mesében egymásba szeretnek, azonban – ahogy az az igazán jó mesékben lenni szokott – szerelmük beteljesülése elé számtalan akadály gördül: Árnika apja, Östör király szeretné, ha a fiatalok szerelme kiállná az idő próbáját, ezért vándorútra küldi Dzsonit, aki persze közben – becs szó! – folyton Árnikára gondol. A fél éves kóborlás leteltével a fiatalok ismét a király elé sietnének, azonban a gonosz boszorkány most is útjukat állja. Számos csodás akadályon kell még átmenniük szegény szerelmeseknek, míg végre elérnek a Hétfejű Tündérhez…

A Kossuth-díjas Lázár Ervin csodás fordulatokban gazdag művét Lakatos János Nívó-díjas koreográfus formálja táncjátékká az író születésének 80., valamint halálának 10. évfordulóján.

Az előadás a Győri Balett a Fiatalok a Fiatalokért programjának keretében valósul meg.
Az előadást 8 éves kortól ajánljuk!

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre!

SZÉP kártya elfogadóhely