vissza

Süsü-, és Mirr-Murr-bérlet alsó tagozatosoknak

Süsü-, és Mirr-Murr-bérlet alsó tagozatosoknak
Kálmán Imre Kulturális Központ

Az előadások 14.00 órakor kezdődnek.

2016. november 8-9. kedd-szerda 14.00
Körforgás
gyermekkoncert
Szalóki Ági

A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes–hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról való beszélgetésekre is. A verseket a körforgás jegyében Szabó T. Anna mesefüzére öleli körül, a kötet gyönyörű illusztrációit Kiskovács Eszter készítette.2016. december 13-14. kedd-szerda 14.00
Tititá - Ajándék előadás (bérlet tulajdonosoknak):
interaktív, zenés-táncos előadás
Foltin Jolán-Novák Péter

Játékvezető: Novák Péter
Zenészek: Küttel Dávid, Babos Károly, Szokolay Dongó Balázs
Táncosok: Pótor Kata, Lengyel Szabolcs
Zene: Novák Péter, Lázár Zsigmond
Koreográfia: Lengyel Szabolcs
Szerkesztő-rendező: Foltin Jolán

Novák Péter a gyerekközpontú, de korántsem lebutított zenés-táncos előadást édesanyja, a Kossuth-díjas koreográfus Foltin Jolán segítségével állította színpadra, aki nemcsak szereti a gyerekeket, hanem érti is a nyelvüket. „Kalandra fel Ritmusországba, hol taktusra jár a gyerekek keze, feje, lába! Tititá, tátiti, gyertek velünk játszani! Itt minden kipróbálható, fazék, födő, fakanál megszólal¬tatható! Hallasd a hangod, dobogjon a lábod, üsd össze a tenyered, soha meg nem bánod!” – így szól a kikiáltó, aki nem más, mint Novák Péter, az előadás főszereplője, mozgatója, ceremóniamestere. Segítőtársai a sokféle hangszeren muzsikáló zenészek, valamint egy ördöngös, fürge lábú táncos pár. A gyerekek nem csak szemlélői, hanem résztvevői is az előadásnak, melyben kiderül, mi mindenből születhet zene.

Foltin Jolán: „A vers, a dal, a ritmus kimarad az iskolai oktatásból, ezért született egy olyan da-rab, mint a mostani. Ez egy picit beavató színház, hiszen a gyerekek bevonása lényeges. Jó, hogy kiabálhatnak, nem kell csöndben lenniük, megkérdezzük a nevüket, kijöhetnek a színpadra, kipróbál¬hatnak mindenféle marhaságot, aminek hangja van, hiszen az egész világ csupa ritmus. Ezt valahogy mindennapossá kéne tenni a gyerekeknek, hogy a hétköznapjaikba folyjon bele a zene, a gyerekdal, a ringatók, a kiszámolók és a korosztályuknak megfelelő ritmusok. Óvodásoknak és kisiskolásoknak szól az előadás, ami unoka- és gyerekszeretetből született. Külön öröm számomra, hogy a fiammal, Péterrel dolgozhatok együtt. Ő celebrálja a műsort, és hihetetlen, milyen kontaktust tud a gyerekekkel teremteni. Az egész végkicsengése az, hogy együtt bohóckodni, játszani, zenélni, énekelni és táncolni jó.”

Az előadás hossza: 65 perc

2017. január 10-11. kedd-szerda 14.00
Mesevarázs
zenés játszadozás
Pannon Várszínház

Szereposztás:
VIKI….Staub Viktória
LACI…….Keresztesi László
CSABI……Szente árpád Csaba
ÁGI…..Kovács Ágnes Magdolna
 
 
Egy kislánynak születésnapja van. De mit ér egy szülinap barátok nélkül? És ha előkerülnek a barátok, mi legyen az ajándék? Illik-e szólni a kislánynak, hogy kedves maszatos pofiját legalább erre az alkalomra tisztítsa meg és végre tegyen rendet maga körül, mert hát ez mégse járja? Csupa megoldatlan kérdés! Vajon ki segíthet? Hát a gyerekek, a közönség. Segítségükkel minden megoldódhat, miközben ők is versenyeznek egymással, huncutkodnak, énekelnek, drukkolnak, hogy a maszatos Viki és komédiás kedvű barátai egymásra találjanak. Ha mindenki jól végezte dolgát, közösséget alkotnak a játszók és a gyerekek és együtt ünnepelhetik a dal, az öröm, a játék pillanatait.  
 

2017. február 7-8. kedd-szerda 14.00
A padlás
félig mese-félig musical
Magyarock Dalszínház

Főbb szerepekben: Másik Lehel, Szakács Péter, Végh Edina/Molnár Ágnes, Tar Gabriella, Balogh Attila/Szakács Péter, Tihanyi Dániel/Laklóth Aladár, Gerdesits Ferenc/Makrai Pál, Kuczmann Ágnes, Gombás Ádám

Az "Ég és föld között" elhelyezkedő padlás Rádiósának, az ide tévedő négy szellemnek, illetve a gengszter, Barabásnak a története a Vígszínház legsikeresebb darabja. Az 1988-as premier óta már túl van a 700. előadáson. A musical és számos dal önállóan is sláger lett. A szerzők szerint 9-99 éves korig minden korosztály számára ajánlott.

Az előadás hossza: 60+70 perc

2017. május 9-10. kedd-szerda 14.00
Csizmás kandúr

Táncjáték gyerekeknek, a Bozsik Yvette Társulat előadásában.

A mese legmélyén az igazságot kereső segíteni akarás szándéka rejlik, amely nagyon fontos tanulság és példázat a gyerekeknek. Csizmás kandúr ravaszságának és tetteinek mozgatórugója ugyanis nem más, mint hogy a kisemmizett és földönfutóvá tett jószívű gazdáján segítsen, és legyőzze az óriást. A kandúr és a molnárfiú kapcsolata az önzetlenségen, a szereteten és a tiszteleten, a másikban való feltétlen bizalmon alapul. Minden furfang, cselvetés csak eszköz a kandúr céljának elérésében, hogy az igazság győzni tudjon.

SZÉP kártya elfogadóhely