vissza

Mazsola-bérlet és Manócska-bérlet óvódásoknak

 Mazsola-bérlet és Manócska-bérlet óvódásoknak
Kálmán Imre Kulturális Központ

Az előadások 10.00 órakor kezdődnek

2016. november 8-9. Gőgös Gúnár Gedeon - Libabál

Gyermekkoncert Veronaki nagyzenekar előadásában.

A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását. Idén érkezett el az ideje annak, hogy a Veronaki zenekarral a könyvben szereplő nagyszerű írásokat dalokká varázsolják. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett, fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A Libabál koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát. Ezzel az igazán különleges műsorral szeretnénk tisztelegni az írónő élete és munkássága előtt.

 

2016. december 13-14. kedd-szerda 10.00
AJÁNDÉK ELŐADÁS (bérlet tulajdonosoknak): Tititá

Interaktív, zenés-táncos előadás, Foltin Jolán-Novák Péter előadásában.

„Kalandra fel Ritmusországba, hol taktusra jár a gyerekek keze, feje, lába! Tititá, tátiti, gyertek velünk játszani! Itt minden kipróbálható, fazék, födő, fakanál megszólaltatható! Hallasd a hangod, dobogjon a lábod, üsd össze a tenyered, soha meg nem bánod!” – így szól a kikiáltó, aki nem más, mint Novák Péter, az előadás főszereplője, mozgatója, ceremóniamestere. A játékmester előadói készsége mellett, civil tapasztalatait is integrálta a hatvanperces foglalkozásba, így a gyerekek számára közérthető, interaktív módon mesél a hulladék felhasználás, újrahasznosítás, avagy éppen a családi, baráti kapcsolatok fontosságáról, Tamkó Sirató Károly versei kapcsán, akinek művészete a 60-as évek óta meghatározó verses élményt jelent nem egy generáció számára. Partnerei muzsikusok és egy táncos pár – „Titi” és „Tá” – akikkel Ritmusországba kalandozik, a gyerekközönséget választva útitársul.

Az előadás hossza: 65 perc


PROGRAMVÁLTOZÁS!!!
2017. január 17-18.
Pálfi Kata: Borka Mumusföldön, avagy ki nem akar mumus lenni
HELYETT

Litvai Nelli: Világszép nádszálkisasszony
Zenés-bábos kaland a Manna Produkció előadásában.
5 éves kortól ajánljuk

Királyfi – Vass György
Világszépe – Fodor Annamária / Bardon Ivett
Nővér, Macska, Hajnal – Cseh Judit /Kakasy Dóra
Dadus, Öregasszony, Sárkány, Farkas – Szabados Zsuzsa
Király, Tudós, Farkas, Mocsárpribék – Ficzere Béla
Fakó Lovacska, majd Villám, a csődör – Chován Gábor
Szolgálólány, Csillag, Bandita – Placskó Emese, Balassa Jusztina
Zenészek – Wittek Béla, Bartus János/Király Tamás

Dramaturg: Duró Gábor
Díszlet: Huszár Andrea
Jelmez: Kovács Andrea
Zeneszerző: Wittek Béla
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Baksa Imre


A világ utolsó csücskében, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetén akkora a sötétség, hogy kardot lehet akasztani rá… Itt raboskodik a világ legszebb lánya, akit a Világot Járó Gonosz Boszorkány rabolt el. Világszépének napközben a sötét mocsárban kell dolgoznia a rettenetes Mocsárpribék felügyelete alatt, aki éjszakára nádszálbörtönbe zárja. Világszépe folyton arról ábrándozik, hogy valaki majd megszabadítja, ám a vigasztalan, sötét napok egyre csak telnek. Aztán egy távoli királyságból végre elindul egy királyfi, hogy kiszabadítsa a nádba zárt szépséget és legyőzze a Gonoszt. A királyfi előtt hosszú út áll – a föld kapujába és a nap pitvarába is el kell majd mennie –, ám ez az utazás rengeteg veszélyt tartogat. Vajon le tudja majd küzdeni az elébe kerülő akadályokat? Vajon a sárkány, a farkasok vagy a Mocsárpribék nem lesznek-e erősebbek nála? Vajon sikerül majd Világszépét kiszabadítania a nádbörtönből?

Litvai Nelli a Neptun Brigád felkérésére készítette el szerzői adaptációját, agy a Benedek Elek gyűjteményből ismert népszerű történet alapján egy új mese született.

2017. március 21-22. Zűrbolygó

Interaktív bábelőadás a barátságról, játékos matematikai rejtvényekkel, a Kabóca Bábszínház előadásában.

Zénó, a mindig logikusan gondolkodó, az űrállomás frissen kinevezett kapitánya megkapja első küldetését Nagy Mágustól: meg kell keresnie a darabjaira hullott Ricsi Robot alkatrészeit. Zénó útitársa Zita, a harcias és bátor első tiszt, és házi kedvence, Fürge, a hűséges űrállatka. Segítsetek nekik megfejteni a rejtvényeket, hogy nehogy Goblin, a gonosz manó kaparintsa meg az alkatrészeket!

Az előadás hossza: 55 perc

2017. április 25-26. Állati Zenés ABC

Gyermekkoncert, Bíró Eszter előadásában.

Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával, egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!

Az előadás hossza: 60 perc

 

SZÉP kártya elfogadóhely