vissza

Jazz szerda

Jazz szerda
Kálmán Imre Kulturális Központ, belső udvar

Rendezvényeinken - újabb rendelkezésig - 18 éves kor felett védettségi igazolványt és fényképes igazolványt kell bemutatni.

 

2021. augusztus 4. szerda 19.00
Antal Gábor Trió és Szőke Szandra koncert

Az Antal Gábor trió a 2019-es év Hangvilla-díjas és fesztiválgyőztes előadója. A zenekar EGYEDI HANGZÁSVILÁGÁBAN A HÁROM ZENÉSZ EGYÉNISÉGE ÖTVÖZŐDIK. A SZÍNES MEGSZÓLALÁST VIRTUÓZ IMPROVIZÁCIÓK, DALLAMOS TÉMÁK, MODERN RITMIKAI ELEMEK ÉS VÁLTOZATOS HARMÓNIAVILÁG JELLEMZI.
Új műsorukban Szőke Szandra énekessel kiegészülve, a saját szerzemények mellett, jazz sztenderdek és ismert dallamok feldolgozásai is hallhatóak, izgalmas, lendületes feldolgozásban, továbbá természetesen a Mr. Mobster című közös számuk sem maradhat ki a műsorból, mely a közönség nagy kedvence lett.

https://www.youtube.com/watch?v=2MMrxKTQMyg2021. augusztus 11. szerda 19.00
Falusi Mariann és Sárik Péter - Csak el ne dzsesszük!

Falusi Mariann és Sárik Péter 2009 óta játszanak együtt.
Első műsorukat magyarországi premierje után New Yorkban mutatták be, hatalmas sikerrel. Azóta több közös produkciót hoztak létre, de legjobban kettesben szeretnek játszani. Duó koncertjeik igazi zenei csemegék, előadásukban az ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, kuplék békésen megférnek egymás mellett, ők pedig boldogan csaponganak stílusok és korok közt, míg közönségük minden koncerten velük énekel.

https://www.youtube.com/watch?v=-6bb2RKL6Yo2021. augusztus 18. szerda 19.00
Trio Midnight 30. jubileumi koncert

A nemzetközileg is elismert együttes a magyar és európai jazz élet meghatározó formációja, melyet a német Jazzpódium kritikusa is megerősített: „ Trio Midnight um den Pianisten Kalman Olah – eines der herausragenden Klaviertrios Europas.” A Trio Midnight stílusa elsősorban Oláh Kálmán kompozícióira épülő, a jazz anyanyelvét megörző, ugyanakkor többféle irányzatot magába foglaló, kreatív „contemporary” jazz, melynek lényeges része a sponteanitás, és a kollektív improvizáció. Az együttes az elmúlt 20 év alatt jelentős nemzetközi hírnévre tett szert. Már 1995-ben elsők lettek az egyik legfontosabb európai nemzetközi versenyen, a belgiumi Hoeilaartban, ahol Oláh Kálmán a legjobb szólista díját is megkapta. Az együttes sokoldalúságának és alkalmazkodó képességének köszönhetően számos rangos európai fesztiválon és jazz klubban léptek fel olyan világhírű szólistákkal, mint pl. Ernie Watts, Paolo Fresu, Steve Houben, Shelia Jordan vagy Mark Murphy.
Két lemezt készítettek a jazz egyik legnagyobb korszakalkotó szaxofonos egyéniségével, Lee Konitz-szal (On Track, Trio Midnight meets Lee Konitz: Live at Dinant Jazz Nights). Az együttes vezetője, a Liszt - és Erkel-díjas Oláh Kálmán, 2006-ban a wahsingtoni Thelonious Monk zeneszerző versenyen elnyerte a BMI fődíját. Az trió tagjai Külön-külön olyan világhírű muzsikusokkal játszottak együtt mint Pat Metheny, Frank Zappa, Steve Grossmann, Randy Brecker, Chris Potter, John Patitucci, Jack Dejohnette, Ron McClure, Kenny Wheeler, Chris Potter, Nicolas Payton, Joshua Redman és még sokan mások.

A zenekar tagjai:
Oláh Kálmán - zongora
Egri János - nagybőgő
Balázs Elemér - dob

https://www.youtube.com/watch?v=lix8p5vR47c2021. augusztus 25. szerda 19.00
Pataj Jazz Quintet - Jazz a hard bop fényében

A zenekar 2009-ben alakult a hazai jazz-élet kiváló muzsikusaiból. A formáció a 60-70-es évek Hard-Bop stílusát népszerűsíti egy olyan zenei palettán, mely a jazz-rajongók számára igazi csemege, mivel mára ez az irányzat feledésbe merült. A zenekar hangzásában hűen tükrözi az imént említett időszak kiemelkedő együtteseinek a világát, mint pl. Miles Davis Quintet, Freddie Hubbard zenekar, illetve McCoy Tyner zenekara.
A két szólista nemzetközi szinten is elismert zenészek. A csapat nagy sikerrel adott koncerteket budapesti klubokban és nagyobb fesztiválokon.

A zenekar tagjai:
Pataj György - zongora
Sosó Lakatos Sándor - alt szaxofon
Molnár Sándor - tenor szaxofon
Orbán György - bőgő
Richter Ambrus - dob

https://www.youtube.com/watch?v=ruBLNZPKa7A

A koncertek ingyenesen látogathatóak.

SZÉP kártya elfogadóhely