vissza

Kálmán Imre Kulturális Központ Közművelődési Minőség Díj

elismerés

Kálmán Imre Kulturális Központ Közművelődési Minőség Díj
Siófok

A Közművelődési Minőség Díj a legmagasabb szakmai elismerés a kulturális élet területén dolgozó és nap, mint nap helyt álló közművelődési intézményeknek. A Kálmán Imre Kulturális Központ 2018-ban országos szinten 5. intézményként részesülhetett eme megtiszteltetésben, mely elsősorban a feladatok széles spektrumú ellátása miatt a megyeszékhelyen működő Agórák jutalma. Ennek ellenére sikeresen megmérettette magát egy 25.000 fős dunántúli település, Siófok, aki egy életre beírta magát a közművelődési szakma legnagyobbjai közé. A díjat évente, A magyar kultúra napja alkalmából szervezett gálaműsoron adja át az erőforrások minisztere és a kultúráért felelős államtitkár.

A pályázat rövid bemutatása:

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdeti a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésére való ösztönzés és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredmények elismerésére.

A kulturális alapellátás kiterjesztése, a kulturális közszolgáltatások és a közművelődési alapszolgáltatások területi egyenlőtlenségeinek felszámolása érdekében a közművelődés meghatározza az intézmények működtetésének és a közszolgáltatások megszervezésének szakmai és személyi követelményrendszerét, így ösztönözve az értékközvetítést, valamint az emberek attitűd- és kompetenciafejlődésének szolgálatát. A közművelődés minőségbiztosítási rendszere megkívánja a szervezetektől a hatékony feladatellátás mellett azt is, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a tevékenységekben részt vevők igényeit, mérjék az intézményhasználók elégedettségét.

A Minősített Közművelődési Intézmény Cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható. Közművelődési Minőség Díjra pedig azok a szervezetek pályázhatnak, amelyek korábban már elnyerték a Minősített Közművelődési Intézmény Címet.

Közművelődési Minőség Díjunk egyedülálló, megismételhetetlen, pótolhatatlan, erkölcsi és eszmei érték. Intézményünk célja az értékteremtés, élményszolgáltatás, minőségi kultúra közvetítése. Fenntartható jövőt szeretnénk építeni, melyet a siófokiak is elvárnak, támogatnak, élveznek. Eszközünk a szakmai tudásunk, tehetségünk, emberközpontú és szolgáltatás központú szemléletünk, a változásra és változtatásra való hajlandóságunk.

Siófoki Települési Értéktárba vett: 2020. november 26.

SZÉP kártya elfogadóhely