vissza

Kálmán Imre Emlékplakett-díj

hagyomány

Kálmán Imre Emlékplakett-díj
Siófok

1998 óta a város egyik legjelentősebb nagyrendezvényén, a Pünkösdi Szezonnyitó másnapján testvérvárosi delegáció jelenlétében, ünnepi ceremónia kíséretében a vasútállomás Millennium parkjában található Zenepavilonnál kerül átadásra ez a rangos elismerés. Az emlékplakett Siófok szülöttének és díszpolgárának, a Csárdáskirálynő halhatatlan melódiájának szerzője Kálmán Imre komponistának nevét viseli. Ezt a plakettet azon színészek, előadóművészek, rendezők, szerkesztők, színháztörténészek kaphatják, akik az operett világában eltöltött többéves kitartó és sikeres munkájukkal értéket és hagyományt teremtettek, mellyel az operett műfaját és egyben a híres komponistát is méltán halhatatlanná teszik.
Kálmán Imre élete és munkássága fontos a városnak, kulturális örökségünk egyedülálló és felbecsülhetetlen hagyaték. Zeneszerzőnk emlékét kultuszként kell megőriznünk, népszerűsítenünk és átörökítenünk az utánuk érkezőknek.
A Kálmán Imre Emlékplakett- díj a művész iránti múlhatatlan tisztelet és elköteleződés bizonyítványaként a legrangosabb szakmai elismerésünk.

Siófoki Települési Értéktárba vett: 2020. július 29.

SZÉP kártya elfogadóhely