vissza

Kálmán Imre-bérlet előadásai

Zenés-bérlet

Kálmán Imre-bérlet előadásai
Kálmán Imre Kulturális Központ

202
Rátonyi Róbert emlékest

Rátonyi Róbert Színház
operett

Az előadás hossza


202
Beethoven, ahogy mi szeretjük!

Sárik Péter Trió X Beethoven feat. BTA Szimfonikusok Vonószenekara
koncert

A Sárik Péter Trió  Beethoven műveit dolgozta át a saját stílusára.
A koncert repertoárjában a mester szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részleteit adják elő.
Beethoven dallamai és harmóniái keverednek a jazz és a popzene ritmusaival.
A műsor nagy része természetesen improvizáció, a Trió megidézi azt a kort, amikor még a klasszikus zenészek is rögtönöztek.

"Megtisztelő és hatalmas feladat egy olyan korszakalkotó zeneszerző műveit feldolgozni, mint Beethoven. Mint minden újragondolásnál, itt is nagyon fontosnak tartottam megőrizni a szerzemények eredeti üzenetét és hangulatát. Emellett megpróbáltam elképzelni, hogy ha a Mester ma élne, és lenne egy ilyen nagyszerű jazz-triója, mint nekem, hogyan hangszerelné át a saját darabjait. Úgy gondolom, ma is merész, karakteres és újító szellemű lenne. Ezt az irányt követtük mi is a feldolgozásoknál, így valószínűleg többször meglepjük majd a közönséget, hisz bátran használjuk a ma divatos ritmusokat, a modern jazz és pop zene új stílusjegyeit. Nagyszerű játék ez, és többszörösen bebizonyosodott, hogy az igazán nagy művek nem csak az idő próbáját állják ki, hanem mai környezetbe kerülve újjászületnek, és olyan hatást keltenek, mintha most írták volna őket" - mondta Sárik Péter.

A zenekar tagjai: Sárik Péter (zongora), Fonay Tibor (bőgő), Gálfi Attila (dob)
Közreműködik a BTA szimfonikus zenekara.

https://www.youtube.com/watch?v=t4kHAKr0aU4&list=PLL8hv0Tz4O74ecoyXi227O6-GQWZ9fmym&index=4

Az előadás hossza 90 perc egy részben.202
Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Zenthe Ferenc Színház
zenés vígjáték

Móricz dzsentrivilágának nem vívódó és elbukó figurája Balázs, a nyíri birtokos. Pontosan tudja, hogy mulat egy magyar úr! Ez a Balázs szereti a vidámságot, a cigányzenét, no meg azt, ha portáján három napig tart a vigasság. Azonban az asszonykája, Pólika már kicsit más, számára sáskajárás minden mulatság. S ha egy karakán, makacs menyecske megorrol az urára, akkor biz' elszalad, és egy fél falu kell a kibékítésére.

Könnyed, léha világ könnyed komédiája, amiben semmi sem visszafordíthatatlan, semmi sem végzetes. Tükröt tart egy letűnt kor, a boldog jólét vidám, ám könnyelmű kora elé.

Főbb szerepekben: Rácz János (Soós Imre- és Vastaps-díj), Vándor Éva (Jászai Mari-díj, Zenthe-díj, Vastaps-díj), Mikó István (Jászai Mari- és Vastaps-díj, Érdemes Művész)
Rendező: Mikó István (Jászai Mari- és Vastaps-díj, Érdemes Művész)
Közreműködnek: Nógrád Táncegyüttes (Príma-díj, többszörösen kiváló minősítés), Dűvő Zenekar (Príma-díjas, kétszeres Kiváló együttes)


Az előadás hossza202
Zsákbamacska

Körúti Színház
zenés vígjáték

„Jegyezd meg, egy szerelem nálam legfeljebb három napig tarthat! Szombat: Ismerkedés, vasárnap: az úgynevezett szerelem, hétfőn: alászolgája! Kedden már akár ne is köszönjön!”

Főbb szerepekben: Esztergályos Cecília, Placskó Emese

https://www.youtube.com/watch?v=_9CVYSSG8Tk

Az előadás hossza202
Nyolc nő

Játékszín
furmányos kis komédia

Furmányos kis komédia a Nyolc nő. Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a legidősebb lány hazatérését várja. A békés idillt hatalmas sikoly töri meg. Marcelt, a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában. A házban lévő nyolc nő az áldozat anyósa, felesége, húga, sógornője, két lánya és két háztartási alkalmazottja. A házat közben a hóvihar és a gyilkos teljesen elzárja a külvilágtól! Mit tehet ilyenkor nyolc nő, aki bent rekedt? Megkezdődik hát az amatőr nyomozás, ami szinte lehetetlen küldetés, mert mindenki hazudik. A tettes azért, hogy leplezze magát, a többieknek pedig egészen más titkolnivalójuk van. Tudják, hogy a gyilkos köztük van, de melyikük lehet az?

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az előadás szereplői gyógynövényes cigarettát szívnak!

Szereplők: Hernádi Judit, Lévay Viktória, Erdélyi Tímea, Dobó Kata, Pásztor Erzsi, Zsurzs Kati, Tóth Judit, Horváth Lili
Rendező: Korcsmáros György

https://www.youtube.com/watch?v=CYm8R5sWtn4&t=45s

Az előadás hossza 125 perc két részben.202
Tiéd a Világ! - tisztelgés az Illés Zenekar előtt
Bartók Kamaraszínház
zenés társasjáték

50 éve jött létre az a zenei formáció, amely kitörölhetetlen és azóta is meghatározó a hazai könnyűzenei életben. Az Illés Zenekar minden dala sláger, minden megszólalásukat kőbe lehet vésni, minden üzenetük kordokumentum. Ugyanakkor minden házibuli elengedhetetlen tartozéka és fénypontja, ha felkerül egy Illés lemez, már pedig legtöbbször felkerül. A Tied a világ! című előadásban 20 Illés sláger hangzik el, kiváló művészek tolmácsolásában. Musical előadásunk könnyed, kedves, szórakoztató tisztelgés az Illés Zenekar előtt.

Szereplők: Mikó István, Feke Pál, Ágoston Péter, Sipos Imre, Jegercsik Csaba, Holecskó Orsolya, Gasparik Gábor
Zenészek:
Billentyű – Reviczki Balázs / Harmati Máté
Gitár 1. – Kékkői Zalán / Sallai Tibor
Gitár 2. – Polyák András
Basszusgitár – Pethő Gábor
Dob – Szörényi Örs

Szente Vajk rendezésének színpadra állítója, művészeti vezető: Feke Pál
Az előadást a Zikkurat Színpadi Ügynökség (Rosta Mária producer) és a Melody Kft. engedélyével mutatjuk be.
Az előadás a Soproni Petőfi Színház és a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház koprodukciójában jön létre.

Az előadás hossza 145 perc két részben.

SZÉP kártya elfogadóhely