vissza

Fekete István-bérlet felső tagozatosoknak

Fekete István-bérlet felső tagozatosoknak
Kálmán Imre Kulturális Központ

A FEKETE ISTVÁN-BÉRLET előadásai csütörtökönként 11.00 és 14.00-kor kezdődnek.

 

202
Trendhagyó irodalomóra

Kávészünet zenekar
koncert

A Trendhagyó Irodalomóra egy interaktív koncert, amelyben a Kávészünet által megzenésített versek elhangzásán túl, a tanulókkal közös éneklés (verstanulás) és a diákok szavalási lehetősége is szerepet kap. A repertoárban számos, a kötelező tananyag részét képező vers is szerepel, de ezeken túlmenően, kortárs költők versei, valamint kevésbé ismert költemények is megszólalnak.

Az előadás hossza 45 perc egy részben.202
A kis herceg

Körúti Színház
zenés showszínház

Antoine de Saint-Exupéry örökérvényű, klasszikus története, most látványos show-színházi köntösbe csomagolva. Lézerrel, extrém látvány és hangzásvilággal.

"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis herceg. Ez a kis herceg egy parányi bolygócskán lakott és nagyon szerette volna, ha van egy jó barátja..." A gyerekeknek, akik értik az életet, ez így sokkal őszintébben hangzott volna. De ez nem egy tündérmese. És mi értjük csak igazán az életet. De ne felejtsük, előbb minden felnőtt gyerek volt… Bár sokszor kell őket emlékeztetni rá!

Az előadás hossza 50 perc egy részben.202
Alice Csodaországban

Bartók Kamaraszínház
táncjáték

Az “Alice Csodaországban” valósága közelebb áll megszokott hétköznapjainkhoz, mint hinnénk. Egyszerre ismerjük fel az idő értékét és értjük meg annak múlását. Nyitott szemmel járva új dolgokat fedezhetünk fel, vagy a már meglévők kaphatnak más jelentést. Ezáltal egy csodás, szürreális, szinte abszurd mesevilágba kerülhetünk. Egy színesebb, vidámabb, őrültebb világba, ahol a főszereplő és a néző folyton rohan az idő után, nem fél megállni és időt szakítani arra, hogy boldog legyen akár csak egy pillanatra is. A táncelőadás ezt a pillanatot nyújtja hosszú élménnyé mindazoknak, akik elég bátrak, hogy megéljék… tikk-takk, tikk-takk…

Az előadás hossza202
Égigérő fű

Veszprémi Petőfi Színház
vígjáték

Janikovszky Éva ifjúsági regényét 1979-ben filmesítették meg Palásthy György Balázs Béla-díjas, Érdemes művész rendezésében, de a mai napig ismert mindenki előtt ez a kedves kis történet. Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélkülük. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent. A ház lakói, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy az udvarra gyeptéglák kerüljenek...
Rendező: Oberfrank Pál (Jászai Mari-díjas, Érdemes művész)

Az előadás hossza 95 perc két részben.202
Édes mostoha
Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat közös előadása

zenés hazatalálás

Lakner Artúr Édes mostoha története több mint egy ifjúsági regény. Arra tanít, hogy higgy magadban, ne félj az érzéseidet kimutatni.

A napjainkban is érvényes mesében gyönyörű parkkal, csodálatos virágoskerttel övezett kastélyban él a csodaszép kislány, Erzsike. A házban mindenki körülötte sürög-forog, és sokan próbálják felvidítani, ugyanis ő a Hargitay-kastély legszomorúbb lakója is egyben, hisz édesanyját nemrég veszítette el. „A Hargitay család gyönyörű parkjában még a virágok is szomorúbbak, mint máshol.” Az árva kislánynak senki sem tud örömet szerezni, s amióta Ibolya, Erzsike nagynénje a maga kibírhatatlan éles, parancsnoki hangjával a házban átvette a hatalmat, nem is reméli, hogy a boldogság újra rátalálhat. A félárva Erzsike szomorúan énekli babáinak: „De jó is nektek, ti nem tudjátok / Mi az, ha valaki árva….” – nem sejtvén, hogy özvegyen maradt édesapja szokatlan születésnapi ajándékot gondolt ki számára: új anyukát…

Az előadás hossza202
Tüskevár (2012)

filmvetítés

Ladó Gyula, azaz Tutajos városi diák, aki a nyári szünetet a Kis-Balatonnál tölti a rokonainál. Matula bácsi, az öreg pákász mellé szegődik, aki apránként bevezeti őt a berekbeli életbe. Megismeri a természetet, megtanul együtt élni a környezettel. Horgászik, megsüti-főzi amit elejt vagy megfog, jól telnek a napjai. Hamarosan megérkezik barátja, Bütyök is, és együtt kalandoznak tovább Matula bácsi vezetésével.
Fekete István remekének új feldolgozása.
(Forrás: port.hu)

A filmvetítés hossza 99 perc egy részben.

SZÉP kártya elfogadóhely