vissza

Helka-bérlet 3-4. osztály részére

Helka-bérlet 3-4. osztály részére
Kálmán Imre Kulturális Központ

A HELKA-BÉRLET előadásai szerdánként 14.00-kor kezdődnek.

 

202
Gyerekrablás a Palánk utcában (1985)
filmvetítés

Lajcsiék szülei elváltak, és a mama holnap feleségül fog menni Állókígyóhoz, akit Lajcsi nem szeret. A fiú ezért barátaival elraboltatja önmagát. A komoly váltságdíj mellett a rablók azt követelik, hogy a fiú kamionsofőr apja azonnal térjen haza külföldről. Portoroki százados kedvenc emberére, Hecsekire bízza az ügyet. A gyerekek bíznak a kétbalkezes nyomozóban, és elárulják neki, hogy mi történt. Hecseki hazahozatja Olaszországból az apát, és félreállítja az útból a váltságdíjat nagy nehezen összegyűjtő Állókígyót, aki már az esküvőre készül. A házasságkötő terem előtt boldogan egymásra találnak a családtagok, Állókígyónak pedig be kell érnie régi imádója, Bodorka szerelmével.
(Forrás: port.hu)

A filmvetítés hossza 89 perc egy részben.202
Óz
Vaskakas Bábszínház
zenés mesejáték

Kansast, a kis Dorka otthonát hatalmas forgószél lepi meg, és a tornádó csodálatos helyre, Óz birodalmába repíti a kislányt. Útja során barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében, ám egy kegyetlen ellenséggel, a Boszorkánnyal is szembe kerül. Noha Óz birodalmában minden színes, szép és hatalmas, Dorka legfőbb vágya, hogy visszajusson az ő aprócska és barátságos otthonába legkedvesebb barátjához, Totóhoz.

Az előadás hossza 75 perc egy részben.202
Péter és a Farkas
BonBon Matiné
gyerekeknek írt szimfonikus mű

A Pro Musica Fúvósegyüttes a legkiválóbb budapesti szimfonikus zenekarok művészeiből alakult és mint neve is sugallja, a fúvóshangszerekből áll. Így előadásunk nemcsak arra nyújt kitűnő alkalmat, hogy a gyerekek a (fa)fúvós hangszerekkel ismerkedjenek meg, hanem nagyszerűen érzékelteti azt is, hogy egy-egy hangszer miként tud megjeleníteni egy-egy állatot, vagy személyt. Az egyszerű történetet és a nagyszerű muzsikát hallgatva már a legkisebbek is teljes bizonyossággal tudják megkülönböztetni a történet legfontosabb szereplőit: a madárkát, a kacsát, a macskát, Pétert, vagy éppen Nagyapó dallamait. Az előadást ráadásul Kiskovács Eszter digitálisan készített illusztrációja gazdagítja, mely segíti a történet követését és a gyerekek számára még könnyebb azonosítani egy-egy szereplőt a maga hangszerével.

https://www.bonbonmatine.hu/index.php/en/component/k2/item/76-peter-es-a-farkas.html

Az előadás hossza 55 perc egy részben.202
A csillagszemű juhász
Magyarock Dalszínház
mesemusical

Az előadás hossza 55 perc egy részben.202
Bambi
Harlekin Bábszínház
bábmusical

Egy szép tavaszi napon, az erdő mélyén világra jön a kis őzgida, Bambi. Édesanyja és barátai segítségével felfedezi környezetét, megtanulja az élet fontos törvényeit és veszélyeit, miközben számtalan kalandot él át. Édesanyja elvesztése után apja, az Erdő Hercege veszi magához és tanítja a felnőttéletre…

http://www.harlekin.hu/bambi/

Az előadás hossza202
A király báránykái
Fuszulyka Mesejátszó Kör
népmese

A királynak olyan különleges báránykái voltak, hogy azokat senki nem tudta megőrizni, mert mindig szerteszét szaladtak. Egy szegény asszony három legény fia szerencsét próbált, de csak a legkisebbnek sikerült, mert ő segített, enni adott egy kis egérnek. Jó tett helyébe egy varázssípot kapott. Ezzel sikerült összeterelni a bárányokat.

Az előadás hossza 40 perc egy részben.

SZÉP kártya elfogadóhely