vissza

Kisvakond-bérlet és Szaffi-bérlet óvódásoknak

Kisvakond-bérlet és Szaffi-bérlet óvódásoknak
Kálmán Imre Kulturális Központ

A KISVAKOND-BÉRLET előadásai keddenként 10.00-kor kezdődnek.
A SZAFFI-BÉRLET előadásai szerdánként 10.00-kor kezdődnek.

 

202
Óz

Vaskakas Bábszínház
zenés mesejáték

Kansast, a kis Dorka otthonát hatalmas forgószél lepi meg, és a tornádó csodálatos helyre, Óz birodalmába repíti a kislányt. Útja során barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében, ám egy kegyetlen ellenséggel, a Boszorkánnyal is szembe kerül. Noha Óz birodalmában minden színes, szép és hatalmas, Dorka legfőbb vágya, hogy visszajusson az ő aprócska és barátságos otthonába legkedvesebb barátjához, Totóhoz.

Az előadás hossza 75 perc egy részben.202
Varázsfuvolácska

Rátonyi Róbert Színház
zenei bevezető gyerekeknek

A gonosz Éj királynője ráveszi a gyanútlan ifjú Taminot, hogy keresse meg Paminát, a lányát, akit Sarastro, egy bölcs pap őriz, hogy megvédje anyja befolyásától. Tamino meglátja Pamina képét, szerelmes lesz belé és a keresésére indul. Az erdőben találkozik Papagenoval, aki segít neki. Három próbát kell kiállnia Taminonak, hogy elnyerje Pamina szerelmét. Papageno is megtalálja a párját Papagena személyében.

Az előadás hossza 45 perc egy részben.202
Boribon muzsikál

Mórocz Adrienn
Élőzenés mesekoncert Boribonnal és barátaival

A koncerten a "Boribon muzsikál" című gyereklemez dalait élvezhetik élőzenés kísérettel. A vidám dalok szövegét a népszerű Kockásfülű nyúl megihletője és a Boribon mesekönyvsorozat alkotója, Marék Veronika írta, zenéjüket Tallér Zsófia zeneszerző szerezte, aki 2006-ban elnyerte a 37. Magyar Filmszemle „Legjobb Eredeti Filmzene” díját. A Boribon muzsikál lemez 2010-ben megkapta az év gyereklemezéért járó Fonogram díjat.
Mórocz Adrienn (a Színház és Filmművészeti Egyetemen végezte tanulmányait, jelenleg Thália Színház tagja) belebújik Annipanni szerepébe és játékmackójával, az emberi tulajdonságokkal felruházott Boribonnal karöltve fakad dalra. A koncerten hallható lesz a népszerű Annipanni tánca, a Boribon focizik, a Buborékfújó, a Házikó, a Homokvár, A pillangó, az Édes ének és a többi kedves dal is melyek betekintést nyújtanak a két jóbarát közös időtöltésébe, élményteljes mindennapjaiba.
A vidám és játékos hangulatú gyermekkoncert a közönséget megmozgatva, bábos meglepetésekkel felejthetetlen élményt nyújt.

Az előadás hossza 50 perc egy részben.202
Keszekusza varázspálcája

Múzsák Társulat
gyerekmusical

Keszekusza varázsló és Teszetosza manó barátaikkal - Pillangóval, Katicával, Szentjánosbogárral és Hangyával együtt a Kerekerdőben élnek. A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul, ugyanis az erdőbe látogató emberek figyelmetlenségük miatt folyamatos galibát okoznak az ott lakóknak. A habókos erdei varázslóra vár a feladat, hogy visszaállítsa a békét a Kerekerdőben, de ugyan mihez kezd egy mágus a pálcája nélkül?

Az előadás hossza 60 perc egy részben.202
Mesék Mátyás királyról - A király kenyere

Fuszulyka Mesejátszó Kör
népmese

Mátyás király igen megunta a sok halat, vadat s minden jó falatot. Olyanra vágyott, amit még soha nem evett. Ezt a szakácsa nem tudta teljesíteni, de a haragra gerjedt királyt végül a saját kenyerével meg tudta békíteni.

Az előadás hossza 30 perc egy részben.202
Vuk (1981)

filmvetítés

Dargay Attila rajzfilm-klasszikusa a rendező 90. születésnapja tiszteletére digitálisan restaurálva visszatér a mozivászonra. Az ismert történet kezdetén "gyermekáldás" van rókacsaládban. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törtek a vadász és kutyái orra alá.
(Forrás: port.hu)

A filmvetítés hossza 74 perc egy részben.

SZÉP kártya elfogadóhely