vissza

Szőke Nikoletta - Balogh Roland

Zene a Zöldben - komolyzenei koncertsorozat

Szőke Nikoletta - Balogh Roland
2020. augusztus 30. vasárnap 18.00 Siófok, Jókai park

2020. augusztus 30. vasárnap 18.00
Szőke Nikoletta - Balogh Roland

Szőke Nikolett 1983-ban született Zalaegerszegen zenész családban. Négy éves, amikor Budapestre költöznek. Noha cimbalmos édesapja révén születésétől zene veszi körül, zenei tanulmányokat csak az érettségi vizsgát követően kezd el folytatni az ismert és elismert magyar jazz énekes, Winand Gábor növendékeként 2002 januárjában.

Alig fél évvel az első ének óra után már a Magyar Rádió 6-os Stúdiójában koncertezik, melyet élőben közvetítenek országszerte. Ezzel párhuzamosan folytatja középiskolai tanulmányait, külkereskedelmi ügyintézői képesítést szerez, majd felvételt nyer az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának angol-orosz szakára. Egyetemi tanulmányait egy tanévet követően megszakítja, hiszen ekkorra már aktív szereplője lesz a magyar jazz életnek, és választásra kényszerül.

Balogh Roland Junior Prima díjas dzsesszgitárművész, zeneszerző. A 2009-es montreux-i dzsesszgitárverseny és a 2016-os Six String Theory gitárverseny győztese. Ikertestvére Balogh Zoltán zongoraművész.
2012-ben zeneszerzőként is bevenevezett a Jazzy rádió által megrendezett Jazzy dalversenyre, ahol a magyarroszági zenei szakma neves előadóival mérettette meg magát. Szerelemre ébredt című dalával, melyet zenekarával, a Finucci Bros Quartettel készítettek el, megnyerte a versenyt. Ennek nyomán készült el 2013-ban Kész Regény[4]” című lemezük, mely a smooth jazz zenei stílust képviseli.

Hozza magával otthona kényelmét. Köszönjük.
A koncert ingyenesen látogatható. 

SZÉP kártya elfogadóhely