vissza

Zene a zöldben

Zene a zöldben
2017. július 2., vasárnap 19:00- 2017. augusztus 27., vasárnap 19:00 Siófok, Jókai park

Vasárnaponként ismét Zene a zöldben!

2017. július 2. vasárnap 19.00
Sturcz Quartet

Vonósnégyesünk repertoárja a klasszikus zenétől a kortárs zenéig terjed, a pop és jazz zene érintésével, de főként a könnyed, szórakoztató, ismertebb klasszikus zene az irányadó.

Tagjaink ebben a műfajban elismert és lelkes fiatalok, akik számos neves budapesti zenekarban és kamarazenekarban, színházban játszanak. A teljesség igénye nélkül csak néhány ezek közül: Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Liszt Ferenc Kamarazenekar, Adagio kamarazenekar, Budapesti Operettszínház, Madách Színház, Vígszínház.

Számtalan siker fűződik a Sturcz vonósnégyes nevéhez: fellépett már a Buena Vista Social Club együttessel és Ibrahim Ferrerrel, a Jethro Tull együttessel, és Ian Andersonnal, Chris Thompsonnal, Leslie Mandokival, Bonnie Tylerrel, Jennifer Rushhal és a Kaolin együttessel is, rendszeresen közreműködik Al Di Meola és a Jethro Tull együttes koncertjein Európa koncerttermeiben.

Al Di Meola a következőket írta velünk kapcsolatban:"A tehetség az egyik legfontosabb szempont, de legalább annyira számít a zeném iránti lelkesedés. Magyarországon azt tapasztalom, hihetetlen a választék, és kifinomult a zenei kultúra. A zenészeknek nem a régi klasszikusokat, Bachot vagy Mozartot kell csak érteniük, hanem a kortárs zenét is. Ezek a srácok, /a Sturcz Quartet/ akikkel dolgozom, szeretik a kortárs zenét, az én zenémet is. Hát ez, ami döntő, mert velük meg tudom valósítani az álmaimat."
 

2017. július 9. vasárnap 19.00
Four Bones Quartet

14 éves fennállása óta a Four Bones harsonakvartett megfordult a világ számos országában (Angliában, Ausztriában, Belgiumban, Észtországban, Kínában, Spanyolországban).

A harsona igazi elkötelezettjei Európa-szerte adnak teltházas koncerteket (Németországban szinte havi rendszerességgel örvendeztetik meg a közönséget változatos repertoárjukkal), emellett kimagasló eseményeken képviselik nagy sikerrel Magyarországot, és Ázsiába is visszatérő vendégnek számítanak.

"Egyedi, karakteres harsonaszólók, bravúros, homogén összhangzás...Ez, ami igazán jellemzi a Four Bones Quartetet" (Badische Zeitung).

Az 2011-ben megjelent Crossroads c. nagylemezük pedig kiváloán tükrözi a kvartett zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatóságot a tangó, a jazz a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába.

Az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgoztak együtt, gazdagították zenei tárházukat belföldi és külföldi turnék során egyaránt, többek között: Palya Beával, Bocskor Bíborkával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával, valamint Szabó Balázzsal (Szabó Balázs Bandája).
 

2017. július 16. vasárnap 19.00
Kodály Spicy Jazz

Pár száz éve az emberek népdalokkal fejezték ki az érzelmeiket, örömüket, bánatukat. Ha akkoriban lettek volna slágerlisták, az élbolyban szereplő népdalok egészen biztosan ugyanarról szóltak volna, mint a mai rádiós közönségkedvencek: vágyódás, szerelem, boldogság, szívfájdalom, elválás.

A 20. század elején Kodály Zoltán, a magyar népzene-kutatás és népdalgyűjtés egyik legjelentősebb képviselője újra népszerűvé tette a népdalokat. Most pedig eljött az idő, hogy Kodály legismertebb és legkedveltebb népdalfeldolgozásai trendi, kreatív és lendületes megközelítésben újra eljussanak a mai fiatalokhoz és slágerekké váljanak olyan 21. századi platformokon, mint a Youtube, a Facebook, a Spotify vagy a Deezer.

Kodály Zoltán életművének legfontosabb üzenetét - Legyen a zene mindenkié! – a Kodály Spicy Jazz újragondolta:

LEGYEN KODÁLY A 21. SZÁZADI FIATALOKÉ VILÁGSZERTE!

A bemutatkozó koncert bekerült a Euronews adásába és online felületeire – 13 nyelven.

A Youtube-on több mint 5700 megtekintés.
 

2017. július 23. vasárnap 19.00
Fekete Nándor orgonaművész – Zene a képekben

Fekete Nándor többszörösen nívódíjazott orgonaművész 2007-ben szerezte kiváló minősítésű zeneakadémiai diplomáját. „Zene a képekben” című látványkoncertjén a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben. Az egyórás koncerten világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel, és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket. A lenyűgöző hangzásról Európa legmodernebb szállítható koncertorgonája gondoskodik. További információ: www.nandorgona.hu

Műsoron:

• Antonio Vivaldi: A négy évszak – Tavasz, Tél 
• Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda 
• Edvard Grieg: I. Peer Gynt szvit 
 

2017. július 30. vasárnap 19.00
Amadinda Ütőegyüttes

2017. augusztus 6. vasárnap 19.00
Virtuózok

2017. augusztus 13. vasárnap 19.00
Fúvós ötös (részletek hamarosan...)

2017. augusztus 27. vasárnap 18.00
Vásáry André – vonós négyessel

 

Jegyárak: ingyenes
SZÉP kártya elfogadóhely